Citromos kosár - tudtad-e

A legrégebbi vándorcirkusz

Az ünnepelt Cico Atayde 1888. augusztus 26-án nyitott meg elöször.
Az Atayde-család tagjai azóta is folyamatosan működtetik.

Legtöbb nyelvre rácsapott egérfogó egy perc alatt

Na beteg egy ember ez a Joshuah Hoover Alias ,,Sweet Pepper Klopek" aki elképesztő 40 egérfogót csapott rá a nyelvére egy perc alatt a Lo Show Dei Record rendezvény alatt...

A legalacsonyabb limbó

Az amerikai Shemika Charles egy mindössze 21,59 cm-es magasságban elhelyezett limbóléc alatt csúszott át.

A legtöbb önfejberúgás

A svájci Walt Saine egy perc alatt 110-szer rugta fejbe magát.

A legnagyobb hamburger

A legnagyobb kereskedelemben kapható hamburger  136,2 kg-ot nyom. Miyazaki (Ismertebb nevén Miln Yanez) Phoenix Saga Resortban kapható étel ára 2009. július 4-én 150 000 jen volt, és 796 hagyományos méretű hamburgernek felelt meg.

A leghosszabb első kerekes egykerekezés a pedált nem érintve

2010. január 28-án, az Australia Smashes Guinnes Records sydneyi műsorában az ausztrál Shane Badman 188,3 métert haladt kerékpárjával első keréken úgy, hogy a lábával nem ért a pedáloz.

Görkorcsolyás ugrás a legmagasabb félcsőbe

A francia Taig Khris 12,5 m magasról ugrott egy felcsőbe egysoros görkorcsolyával a párizsi M6 Mega Jump rendezvényen, 2010. május 29-én.

A legnagyobb magasság hőlégballonnal

A 67 éves indiai üzletember éskalandor, Vijaypat Singhania 21 027 m magasra emelkedett Camereron Z-1600 hőlégballonjával Mumbai felett 2005. november 26-án vagyis kétszer olyan magasra, mint amennyi egy utasszálító gép repülési magassága. Járműve egy 22 emeletes magasságú ballonból és egy hozzáerősített túlnyomásos kabinból állt. 

Kerékpáros átkelés legmagasabban kifeszített kötélen

Nick Wallenda (USA) egy a nassaui (Bahama-szigetek) Atlantis Paradise Island száloda tornyi között, 72,5 m-es magasságban kifeszített kötélen hajtott végig biciklin 2010. augusztus 28-án.

A legnépesebb város

Bár a városok lakosságának megáapítása nem egyértelmű, jelenleg Tokió tekinthető a legnépesebb városnak ahol a CIA Factbook szerint az első városokkal együt 36,5 millióan élnek.
Az elővárosokat nem számolva a legnépeebb város Shanghaj számít 13,831 millió lakossal.

A leghosszabb repülés hőlégballonnal

1999. március 1-21. között a brit Brian Jones és a svájci Bertrand Piccard mindenidők leghosszabb hőlégballonos repüléstét hajtotta végre. A svájci Chateau d'Oex-ből szálltak fel Breitling Orbiter 3 nevű ballonjukkal, és 447 óra 47 perc alatt 40 814 km-t megtéve körberepülték a földet.

A legnagyobb sebesség repülőgéppel

1967.október 3-án William J. Knight az USA légierejének pilótája 7270 km/h-s (6,7 Mach) sebbességet ért el North American Aviation X-15A-2 gépével a kaliforniai Mojave-sivatag felett. Eredménye abszolút rekordnak szamított az ürrepülőgépe 1980-as években történt bemutatkozásáig.

A leggyorsabb 100 m 5 tárggyal zsonglőrködve

Owen morse (USA) 1998-ban 13,8 mp alatt futott le 100mt,miközben öt tárggyal zsonglőrködött.

A legtöbb átbújás egy teniszüzőn három perc alatt

Az ausztrál Skye Broberg hétszer bújt át egy teniszütőn három perc alatt. Skye rendkívüli hajlékonyságát cirkuszi artistaként és utcai mutatványosként kamatoztatja, s gumiemberműsorán kívül karikákkal is dolgozik.

A leggyorsabban megtett 1 mérföld a fejen futball-labdát egyensúlyozva

2010. március 20-án a selangori (Malajzia) MPSJ atlétikai stadionban Yee Ming Low 8 perc 35 másodperc alatt teljesítette az egy mérföldes távot úgy hogy egy focilabda volt a fején.

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Édes anyááám
Édes anyááám A süket nem tud lélegezni a víz alatt, mert nem hal(l).
Még több ilyet: Édes anyááám

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek