Citromos kosár - tudtad-e

A világ leggyorsabb traktorja

A JCB Fastrac 8000 traktor 217 km/óra sebességre volt képes. A volánnál az aktuális sebességőrült, Guy Matin ült, akinekkétség kívül nem ez volt a legfélelmetesebb gép a kezei között, de nyilván élvezte a bulit. A 7,2 literes motorral szerelt 1000 lóerős már inkább furcsa prototípus, mint traktor, bekerült a rekordok könyvébe...

Számos rekord

Les Stewart 16 évet töltött azzal, hogy legépelje az 1 és 1 000 000 közti számjegyek neveit betűkkel. Egy, kettő, három… így tovább egymillióig.

Dinnyelékelés rekord

2012...Bipin Larkin és Ashrita Furman...a férfi egy perc alatt 48 dinnyét nyitott fel a nő hasán egy éles kés segítségével.

A legtöbb csiga az emberi arcon

Egy Utah-i kisfiú, Fin Keheler, a 11. születésnapján “viselt” magán 43 darabot, több mint 10 másodpercig....

A leggyorsabb ágyazó

Egy angol hotelmenedzser, Andrea Warner a leggyorsabb ágyazó! Neki csak 74 másodpercig tart egy hatalmas ágy elkészítése, ami másoknak hosszú percekkel több.

A leghangosabb sikítás

A leghangosabb sikítás 129 decibeles, és – természetesen – egy nő tartja, egészen pontosan egy tanárnő, Jill Drake.

A legfájdalmasabb világcsúcs

Kirby Roy a legkeményebb tökön rúgást szenvedte el, amikor az MMA-zó Justice Smith 22 mérföld-per-órával rúgott oda neki.

Hupikék Törpikék-világrekord

Megdöntötték a legnagyobb Hupikék Törpikék-találkozó Guinness Világrekordját a dél-németországi Lauchringenben 2019-ben. A svájci határhoz közeli kisvárosban 2762 ember festette kékre az arcát, és öltözött Hupikék Törpikének.

A világ legnagyobb kávéscsészéje

A kolumbiai Chinchiná város főterén egy 20 tonna kávét tartalmazó csészét építettek. A Kolumbia kávétermő hegyvidékén fekvő városban a szervezők ezzel az akcióval próbálták felhívni a figyelmet a helyi kávékultúrára, és a helyi termelők fontosságára.

A világ leghosszabb szőrű nyula

Egy kétéves angóranyúl: a Kaliforniában élő Franchescát 36,5 centiméteres szőr borítja.

A leghosszabb homokvár

A leghosszabb, 8,37 km hosszú homokvárat 1988. március 24-én a skóciai Aberdeen mellett, az Ellon Akadémia tanári kara és diákjai építették.

A világ legnagyobb fagylaltkelyhe

1988. július 24-én a kanadai Edmontonban készítették el a Palm Dairies vállalat munkatársai Mike Rogiani vezetésével a világ legnagyobb fagylaltkelyhét, amely 24, 909 tonnás volt, és 20 270,7 kg fagylaltot, 4394, 4 kg szirupot és 243,7 kg díszítést tartalmazott.

A világ legnagyobb homokvára

legnagyobb homokvár, amely kizárólag kézi erővel, vödrök és lapátok segítségével készült 5,94 m magas volt. 1991. október 15-én a kanadai Brit Kolumbiában, Harrison Hot Springsben épült fel.

A leghosszabb ideig látható szivárvány

1979. augusztus 14-én Észak-Walesben Gwynedd és Clwyd között a tengerparton, a szivárványt több mint 3 óráig lehetett látni...

A legmagasabb mért hőmérséklet árnyékban

1922. szeptember 12-én a líbiai El-Azízíjában volt: kereken 58 oC. Ehhez képest a magyar rekord csak langyos napsütés. A legmagasabb hőmérsékletet Magyarországon Pécsett mérték 1950. július 5-én, árnyékban 41,3 oC-ot.

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Csípős beszólások
Csípős beszólások Az igazolványképeddel dobják fel az unalmasabb horrorfilmeket.
Még több ilyet: Csípős beszólások

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek