Citromos kosár - tények

Legéletképesebb növény hidegben

A zuzmók a túlélés mesterei. Egyik faja még -17 fokon is képes növekedni, másikuk pedig -196 fokon tengődött, majd miután melegebbre vitték, mintha misem történt volna, újra fejlődésnek indult. Utóbbira természetesen kísérleti körülmények között derült fény.

A legmélyebb gyökérzet

A legmélyebbre egy dél-afrikai füge gyökere hatol le: a 120 méterrel alatta található barlangba is belelóg.

A legnagyobb fa

Egy örökzöld mamutfenyő (Sequoia sempervirens) volt, melyet száz éve egy vihar döntött ki. Össztömege 3300 tonna, törzstérfogata meghaladta a 2500 köbmétert.

A leggyorsabban növő fa

A Malajziában élő Albizzia falcata, ami a nálunk is ültetett selyemakác rokona. Egy év alatt 10,74 métert nő, azaz átlagosan 2,4 centimétert naponta.

A világ legkisebb macikái

A nagyobb 6 mm, a kicsi 3,5 mm.

Leghosszabb haj

Xie Qiuping, kínai nő 5,6 méter hajkoronával büszkélkedhet. Természetesen haja még sohasem látott vegyszert és különféle hajformázó készüléket, csakis samponok ezreit!

A legnagyobb sütőtök

Chris Stevens földjén termett a világ legnagyobb sütőtöke! Ez az óriási tök 821,23 kg-ot nyomott a mérlegen. Kerülete pedig 4,73 m volt!

A világ legkisebb kutyája

A két éves Milly becenevet viselő csivava hivatalosan is a világ legkisebb kutyája lett. A házi kedvenc mindössze 9 cm 6,5 mm magasra nőtt.

100 méteres síkfutás magassarkúban

2012. július 13-án a német Julia Plecher megdöntötte a 100 méteres síkfutás világrekordját, a magassarkús sprint kategóriájában. 14,53 másodperc alatt ért célba tűsarkúban és estélyi ruhában.

A leghosszabb pénisz

Jonah Falcon(41), aki a leghosszabb férfi diccsel rendelkezik. A műszer alap állapotban csak 20cm, de erekció közben megüti a 34cm-es hosszúságot is.

A világ legnagyobb csigái

Az afrikai óriáscsigák, vagy achátcsigák háza akár 30 cm-esre is nőhet, testtömegük elérheti a 0,5 kg-ot. Hosszú életkort elérhetnek, akár 10-12 évet is élhetnek.

A világ legkisebb dereka

Cathie Jung: 38cm

A legidősebb élő ikerpár

A 101 éves brit Lily Milward és Ena Pugh számítanak jelenleg a legidősebb élő ikerpárnak.

Gyorsbeszéd világcsúcsa

Sean Shannon a legnépszerűbb Shakespeare-műből a Hamletből idézett egy 260 szóból álló részletet mindössze 23,8 másodperc alatt, amiből gyors fejszámolást követően kijelenthetjük, hogy Shannon egy másodperc alatt több mint 10 szót képes érthetően kiejteni.

A leggyorsabb ketchup-ivó

Egy kaliforniai fiatalember, Dustin Philips 33 másodperc alatt képes ledönteni magába fél liternyi sűrű-cukros paradicsomlöttyöt. Saját bevallása szerint kis kora óta rajong mindenért, ami paradicsomból készül, de a ketchupot különösen kedveli.

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Keserű sorsok
Keserű sorsok Aki nem hülye, az haljon meg!!!
Még több ilyet: Keserű sorsok

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek