Citromos kosár - tények

A 37 négyzetméteres kártyahotel

Bryan Bert először 1992-ben került be a Guinness rekordok könyvébe, egy 4,15 méter magas, kártyákból épített házzal. Az akkor még 17 éves fiatalembernek bőven volt ideje tovább gondolni az alkotást és ezt meg is tette. 2004-ben saját rekordját döntötte meg azzal, hogy egy komplett szállodát húzott fel szállodai kártyákból. A 37 négyzetméternyi, mintegy 200.000 kártyából álló épületben vendégszoba, fürdőszoba éppúgy található, mint előtér vagy bútorok, melyek szintén csakis apró kártyácskákból készültek. Berg saját bevallása szerint időnként saját készítésű kártya-ágyában pihente ki a fáradalmait, mely teljes mértékben használható és jól bírja a strapát.

A legnagyobb Hupikék Törpikék kollekció

A Hupikék Törpikék mese sokunkat megbabonázott anno és szégyen, nem szégyen máig szívesen leülünk a tévé elé, ha felcsendülnek dallamai. Valami hasonló varázslat történhetett a brit Steven Parkes-el is, aki még gyerekkorában elkezdte gyűjteni a híres kék figurákat és azóta sem tudott vele leállni: gyűjteménye tavaly elérte a 1061 darabot. A kollekcióban a különleges karácsonyi törpökön kívül megtalálhatóak a történelmi alakoknak beöltöztetett figurák is, csakúgy mint a régi kulcstartókon lógó példányok és plüssök, természetesen mind-mind hupikék kivitelben!

A világ leghosszabb naplója

Robert Shields Washingtonból származik, és akárcsak az összes cserfes tinilány, ő is naplót vezetett – 1972-től kezdődően 1996-ig, azaz 24 éven keresztül! Több mint 35 millió szót tartalmaz, így kiáltották ki a világ leghosszabb naplójaként.

A legnagyobb nyilvánosan bemutatott Star Wars klón hadsereg

A világ legnagyobb klón hadseregétől még a Star Wars rajongók is szívszélütést kaptak, ugyanis az összesen 35.310 egyedi modellből áll. A figurák megszállotjai, műanyag éptőelemekből, legókból pakolták össze a hadsereget, természetesen rengeteg türelemmel és kitartással. Három éve az Egyesült Királyságbeli Slough városban kiállítást is szerveztek, ahol egyszerre lehetett megtekinteni az összeset. Azóta természetesen a rekordok könyve is számon tartja a furcsa sereget és ami talán még nagyobb elismerés: a rajongók is jól megjegyezték és bár a minőségre igen érzékenyek, ők is kalapot emeltek a készítők előtt.

A világ leggyorsabb kötéltáncos kutyája

A 4 éves Osbert Humperdinck Pumpernickle névre keresztelt állat - becézve csak Ozzy - 18,22 másodperc alatt teszi meg a három és fél méteres távot. A gazdája, az 51 éves Carpenter Nick Johnson szerint a kutya játéknak tekinti az egészet.

A világ legkisebb kutyája

A Puerto Ricóban élő Milly névre hallgató nőstény csivava magassága mindössze 9,65 centiméter, alig látszik ki az őt tartó kézből.

A világ legnagyobb porszívógyűjteménye

Egy Nottinghamben élő férfinak van a legnagyobb porszívógyűjteménye a világon, összesen 322 darabot vásárolt eddig össze. A 33 esztendős James Brown négy éves korában kezdett érdeklődni a porszívók iránt, de a szülei csak négy évvel később vették meg neki az első gépet. Azóta folyamatosan gyűjti a porszívókat, amelyeket saját múzeumában mutogat.

A világ leghatalmasabb macskaféléje

A 418 kg súlyú, több, mint 3 méter hosszú és vállánál közel 1,5 méter magas Hercules nevü liger lett. A liger egy különleges állatfaj, mely egy hím oroszlán és egy nőstény tigris keresztezésével jön létre.

A legnagyobb lépkedő robott

A német Zollner Elektronik által készített sárkányrobot 15,72 m hosszú, 12,33 m széles, 8,20 m magas.

A leghosszabb szakállú nő

Az amerikai Vivian Wheelerhe 25,5 centiméteres szakállával a leghosszabb szakállú nő a világon a 2014-es Guinness Rekordok Könyve szerint.

Tulipán földek, Hollandia
A világ legnagyobb motorbiciklije

Az olasz Fabio Reggiani csapata készítette el a világ legnagyobb működő motorkerékpárját, amelyet valószínűleg soha az életben nem fog úgy igazán ,,meglovagolni". A monstrum motor ugyanis 5,1 méter magas, 2,5 méter széles, 10,03 méter hosszú és megközelítőleg 5 tonna tömegű, tehát egy átlag kerékpárnál nagyjából hatszor nagyobb. Nyolc ember hét hónapon át dolgozott rajta, hogy meglegyen. Négy sebességes, 280 lóerős 5,7 literes V8-as motor hajtja.

A legszőrősebb

A mexikói Victor és Gabriel Ramos testének 98 százalékát szőr fedi.Rekordjukat egy különleges és ritka betegségnek "köszönhetik", amely 5 generáció óta fordul elő a családjukban.

A kígyóember

Jackie Bibby, majd 13 másodpercig tartotta a szájában 8 csörgőkígyó farkát. A kígyóember elárulta, hogy a mutatvány titka a mozdulatlanság; valószínűleg igaza lehet, hiszen ezúttal is megúszta.

Gumiarc

Az Egyesült Királyságban élő Garry Turner bőre úgy nyúlik akár a gumi. Mindez fájdalommentesen és mindenfajta sérülés nélkül. Ez a tulajdonság teljes testfelületén érvényesül, a talpától egészen a fejbőréig. A kihúzott bőr minden esetben rövid időn belül visszahúzódik, eredeti alakját megőrizve. Garry születése óta Ehlers-Danlos szindrómában szenved. Ez a kötőszövet rendkívül ritka betegsége, amely jelentősen hajlékony ízületeket és hihetetlen nyúlékony bőrt eredményez. A rendellenességért konkrétan egy gén a felelős, melynek hibás működése okozhat komoly gerincferdülést illetve púposságot is. Továbbá a betegségben szenvedő személy bőre jóval sérülékenyebb az átlagosnál, kisebb karcolások miatt keletkezhetnek akár tátongó sebek is a felületén.

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Savanyú bölcsességek
Savanyú bölcsességek A szél a levegő azon része, amelyik siet.
Még több ilyet: Savanyú bölcsességek

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek