Citromos kosár - tények

A világ legnagyobb virága

A titánbuzogány (Amorphophallus Titanum), aminek akár a három métert is meghaladhatja óriási virágzata, és ezzel teljesítménnyel a világ legnagyobb egyvirágú növénye. Ezzel egy időben az egyig legbüdösebb is, tömény dögszagot áraszt.

A szájba tömött legtöbb szívószál rekorderei

Marco Hort Svájcból azzal kísérletezett, hogy egyszerre hihetetlen mennyiségű szívószálat tömött a szájába.264 szállal ő lett a szívószál szájba tömés nagy mestere. Nem sokáig örülhetett az eredménynek, mert kis idővel később a belga Michel Leonard 2 vékony szívószállal elhappolta a „trónt.”

A legnagyobb (és valószínűleg az egyetlen) elfogyasztott repülőgép


A képre kattintva a teljes bejegyzést
 megtekintheted! >>

A legöregebb pingpong játékos

A világ legidősebb pingpong játékosa a 97 éves Dorothy de Low, aki három éve Ausztrália színeiben tűnt fel a Rio de Janeiroban rendezett, 14. Veterán Asztalitenisz Világbajnokságon. A hölgy korát meghazudtoló módon ütögetett és szervált, így még egy felmérő edzésen is részt vehetett a Sydneyi Olimpiai Parkban.

A legkisebbre összecsavart serpenyő

A világ legkisebbre összecsavart serpenyőjének rekordját Scott Murphy tartja, aki puszta kézzel és igen nagy erőkifejtéssel tekert trombitává egy 30 cm átmérőjű alumíniumserpenyőt. A dél-karolinai Myrtle Beach lakosságának szája tátva maradt, amikor az edényzetet 17 és fél cm átmérőjűvé varázsolta.

A legtöbbször házasodott nő
A világ legnyúlékonyabb bőre

A rekordok könyve 1999 óta jegyzi Gary Turner nevét, aki a bejegyzés szerint a világ legnyúlékonyabb bőrével rendelkezik. Az angol úriember a hasától a bőrt mintegy 15,8 cm-es távolságban tudja kihúzni, ami nem csak megdöbbentő látvány, de több anatómiai kérdést is felvet. Az orvosok a különleges képességet a bőr kötőszövetein belül található rendellenességgel, az úgynevezett Elhes Danlos szindrómával magyarázzák.

A legtöbb, Michael Jackson Thriller c. dalára egyszerre táncoló ember

Michael Jackson, akit méltán hívhatunk a pop királyának, 2009. június 25-én hunyt el, személyére, valamint munkásságára azóta is élő legendaként gondolnak rajongói. Hector Jackson, Jacko egyik hasonmása, több ezer emberrel együtt táncolt Mexico Cityben, a Monument of the Revolution  emlékműnél, ezzel pedig beírta magát a rekordok könyvébe. A hivatalos adatok szerint több mint 13.000 ember járta el a „Thriller” c. videoklipben bemutatott táncot.

A 37 négyzetméteres kártyahotel

Bryan Bert először 1992-ben került be a Guinness rekordok könyvébe, egy 4,15 méter magas, kártyákból épített házzal. Az akkor még 17 éves fiatalembernek bőven volt ideje tovább gondolni az alkotást és ezt meg is tette. 2004-ben saját rekordját döntötte meg azzal, hogy egy komplett szállodát húzott fel szállodai kártyákból. A 37 négyzetméternyi, mintegy 200.000 kártyából álló épületben vendégszoba, fürdőszoba éppúgy található, mint előtér vagy bútorok, melyek szintén csakis apró kártyácskákból készültek. Berg saját bevallása szerint időnként saját készítésű kártya-ágyában pihente ki a fáradalmait, mely teljes mértékben használható és jól bírja a strapát.

A legnagyobb Hupikék Törpikék kollekció

A Hupikék Törpikék mese sokunkat megbabonázott anno és szégyen, nem szégyen máig szívesen leülünk a tévé elé, ha felcsendülnek dallamai. Valami hasonló varázslat történhetett a brit Steven Parkes-el is, aki még gyerekkorában elkezdte gyűjteni a híres kék figurákat és azóta sem tudott vele leállni: gyűjteménye tavaly elérte a 1061 darabot. A kollekcióban a különleges karácsonyi törpökön kívül megtalálhatóak a történelmi alakoknak beöltöztetett figurák is, csakúgy mint a régi kulcstartókon lógó példányok és plüssök, természetesen mind-mind hupikék kivitelben!

A világ leghosszabb naplója

Robert Shields Washingtonból származik, és akárcsak az összes cserfes tinilány, ő is naplót vezetett – 1972-től kezdődően 1996-ig, azaz 24 éven keresztül! Több mint 35 millió szót tartalmaz, így kiáltották ki a világ leghosszabb naplójaként.

A legnagyobb nyilvánosan bemutatott Star Wars klón hadsereg

A világ legnagyobb klón hadseregétől még a Star Wars rajongók is szívszélütést kaptak, ugyanis az összesen 35.310 egyedi modellből áll. A figurák megszállotjai, műanyag éptőelemekből, legókból pakolták össze a hadsereget, természetesen rengeteg türelemmel és kitartással. Három éve az Egyesült Királyságbeli Slough városban kiállítást is szerveztek, ahol egyszerre lehetett megtekinteni az összeset. Azóta természetesen a rekordok könyve is számon tartja a furcsa sereget és ami talán még nagyobb elismerés: a rajongók is jól megjegyezték és bár a minőségre igen érzékenyek, ők is kalapot emeltek a készítők előtt.

A világ leggyorsabb kötéltáncos kutyája

A 4 éves Osbert Humperdinck Pumpernickle névre keresztelt állat - becézve csak Ozzy - 18,22 másodperc alatt teszi meg a három és fél méteres távot. A gazdája, az 51 éves Carpenter Nick Johnson szerint a kutya játéknak tekinti az egészet.

A világ legkisebb kutyája

A Puerto Ricóban élő Milly névre hallgató nőstény csivava magassága mindössze 9,65 centiméter, alig látszik ki az őt tartó kézből.

A világ legnagyobb porszívógyűjteménye

Egy Nottinghamben élő férfinak van a legnagyobb porszívógyűjteménye a világon, összesen 322 darabot vásárolt eddig össze. A 33 esztendős James Brown négy éves korában kezdett érdeklődni a porszívók iránt, de a szülei csak négy évvel később vették meg neki az első gépet. Azóta folyamatosan gyűjti a porszívókat, amelyeket saját múzeumában mutogat.

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Csípős beszólások
Csípős beszólások Az IQ-d akkora, mint a lábméreted.
Még több ilyet: Csípős beszólások

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek