Citromos kosár - tények

A világ legnagyobb termése

A Seychelle-szigeteki kókuszpálma hatalmas, akár 20 kilogrammos „diókat” érlel, nem kevesebb, mint 10 év alatt. A fák között neki van a legnagyobb levele is, ugyanis egyetlen darab elérheti a 6 méteres átmérőt is.

A legmagányosabb növény

Bár a növények esetében nem igazán beszélhetünk társaságkedvelésről, ám az is igaz, hogy a legtöbb esetben nem egyedül állják a megpróbáltatásokat, hiszen így több esélyük van a túlélésre. A legmagányosabb azonban egy az Anktartiszon élő lucfenyő, melynek legközelebbi szomszédja 222 kilométerre található.

Legjobb vadászok a növények között

A vénusz légycsapója (Dionaea muscipula) a másodperc törtrésze alatt ejti rabul az óvatlan rovarokat.

Legéletképesebb növény hidegben

A zuzmók a túlélés mesterei. Egyik faja még -17 fokon is képes növekedni, másikuk pedig -196 fokon tengődött, majd miután melegebbre vitték, mintha misem történt volna, újra fejlődésnek indult. Utóbbira természetesen kísérleti körülmények között derült fény.

Legéletképesebb növény hidegben

A zuzmók a túlélés mesterei. Egyik faja még -17 fokon is képes növekedni, másikuk pedig -196 fokon tengődött, majd miután melegebbre vitték, mintha misem történt volna, újra fejlődésnek indult. Utóbbira természetesen kísérleti körülmények között derült fény.

A legmélyebb gyökérzet

A legmélyebbre egy dél-afrikai füge gyökere hatol le: a 120 méterrel alatta található barlangba is belelóg.

A legnagyobb fa

Egy örökzöld mamutfenyő (Sequoia sempervirens) volt, melyet száz éve egy vihar döntött ki. Össztömege 3300 tonna, törzstérfogata meghaladta a 2500 köbmétert.

A leggyorsabban növő fa

A Malajziában élő Albizzia falcata, ami a nálunk is ültetett selyemakác rokona. Egy év alatt 10,74 métert nő, azaz átlagosan 2,4 centimétert naponta.

A világ legkisebb macikái

A nagyobb 6 mm, a kicsi 3,5 mm.

Leghosszabb haj

Xie Qiuping, kínai nő 5,6 méter hajkoronával büszkélkedhet. Természetesen haja még sohasem látott vegyszert és különféle hajformázó készüléket, csakis samponok ezreit!

A legnagyobb sütőtök

Chris Stevens földjén termett a világ legnagyobb sütőtöke! Ez az óriási tök 821,23 kg-ot nyomott a mérlegen. Kerülete pedig 4,73 m volt!

A világ legkisebb kutyája

A két éves Milly becenevet viselő csivava hivatalosan is a világ legkisebb kutyája lett. A házi kedvenc mindössze 9 cm 6,5 mm magasra nőtt.

100 méteres síkfutás magassarkúban

2012. július 13-án a német Julia Plecher megdöntötte a 100 méteres síkfutás világrekordját, a magassarkús sprint kategóriájában. 14,53 másodperc alatt ért célba tűsarkúban és estélyi ruhában.

A leghosszabb pénisz

Jonah Falcon(41), aki a leghosszabb férfi diccsel rendelkezik. A műszer alap állapotban csak 20cm, de erekció közben megüti a 34cm-es hosszúságot is.

A világ legnagyobb csigái

Az afrikai óriáscsigák, vagy achátcsigák háza akár 30 cm-esre is nőhet, testtömegük elérheti a 0,5 kg-ot. Hosszú életkort elérhetnek, akár 10-12 évet is élhetnek.

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Keserű sorsok
Keserű sorsok Tudod, elméletileg a karburátoros autókat nem lenne szabad betolni, de.
Még több ilyet: Keserű sorsok

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek