Citromos kosár - tények

Ketchup-ivó rekord

Egy kaliforniai fiatalember, Dustin Philips a leggyorsabb ketchup-ivó cím büszke birtokosa. Dustin állítólag 33 másodperc alatt képes ledönteni magába fél liternyi sűrű-cukros paradicsomlöttyöt. Saját bevallása szerint kis kora óta rajong mindenért, ami paradicsomból készül, de a ketchupot különösen kedveli. Így csak össze kellett kötnie a kellemeset a hasznossal, és lám milyen sokra vitte vele.

A világ leghosszabb fafaragása

Az eredeti panoráma festményt Zhang Zeduan kínai festő készítette a 12. században, ez egy 25 cm magas és 528 cm hosszú alkotás. A képre 30 épületet, 28 hajót, 814 embert, 60 állatot és 170 fát festett.

A világ legnagyobb hagymája

A 69 éves brit Peter Glazebrook a Newark-ban lévő földjén és üvegházában óriási méretű zöldségeket termeszt. Már több világrekordot is magáénak tudhat. Többek közt ő termesztett a legnagyobb hagymáját, amely 8,19kg!

Extrém mixelés

Az extrém mixelés - melyben a bármixer a vendégek szórakoztatására dinamikus, látványos mozdulatokkalkészítik el a koktélokat - világbajnoka, a brit Tom Dyer jól mozog a bárpult mögött. 2011. január 25-én Londonban rekordot jelentő 29 alkalommal ütött sorozatban a levegőben egy palackot a könyökével valamint egy perc alatt 108-szor állította meg kézfején a feldobott palackot!

Gyalog Amerikán keresztül

Frank Giannino Jr. 1980. szeptember 1. és október 17. között 46 nap 8 óra 36 perc alatt futotta le a San Francisco és New York közötti 4989 km-es távot.
Az Amerika gyalogos keresztülszelésének női rekordját a dél-afrikai Marvis Hutchinson tartja 69 nap 2 óra 40 perccel.

A leggyorsabb 100 bójás szlalom

Janis Kuzmins (Lettország) 20,77 másodperc alatt ért végig egy 100 bójás szlalom pályán a rigai Meza Parkban, 2010. szepteber 12-én. A bójákat egymástól 1,6 m távolságra helyezték el!

Az együtt zuhanyozás legje

152 ember közös tusolásával valósult meg a bournemouth-i strandon, ahol egy külön erre a célra épített hatméteres zuhanyszerkezettel biztosították a vizet.

A legnagyobb sajttál

2010. november 24-én egy 40 sajtot tartalmazó, 1122,5 kg súlyú sajttálat készítettek el a birminghami NEC-ben rendezett World Cheese Awards alkalmából.

Járás a legnehezebb golyalábakkal

A kanadai Doug Hunt 2002. szeptember 14-én 29 lépést tett meg segítség nélkül egy pár, összesen 62,1 kg sulyú golyalábon, melynek hossza 15,56 m volt.

A legnagyobb cipő

A holland Nationaal Fronds Kinderhulp egy gigászi, 5,5 m hosszú és 2,8 m magas cipőt mutatott be Amszterdamban. Európai mérete: 845-ös.

A legöregebb élő kutya

A japán Shigeo Nagai kan keverékkutyája. Pusuke 1985. április 1-jén született, és még 27 év elteltével is életben van.

A legrégebi titkosszolgálat ami folyamatosan müködik

A brit Titkos Hírszerző szolgálat-melynek létezését 1994-ben ismerték be először-1909-ben alakult A londoni székhelyű szervezet általában világháborúban használt megnevezése után MI6-ként ismert.

A legkifinomutabb hacker támadás

2010-ben egy Stuxnet nevű féregvírus támadta meg a Ms Windows  op. rendszereken futó WinCC szoftvert. A támadás összehangoltsága miatt szakértők azt feltételezték, hogy amögött valamilyen kormányzati szerv állhat. A támadás mintegy 60%-ban Iránra és az ország busheri és natazi nukleáris létesítményeire irányult.

A legtöbbször életfogytiglanra ítélt

Az amerikai Terry Lynn Nicholst 161-szeres életfogytiglanra ítélték-ígí téve lehetetlenné a szabadulását-amiért részt vett egy oklaomai szövetségi épület robbantásában amiben 168 ember életét vesztette amiből 19 gyerek.

A börtönben leghosszabb időt eltöltött halálra ítét

A most 75 éves japán Iwao Hakamadát 42 éve ítélték halálra egy család meggyilkolásáért.

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Savanyú bölcsességek
Savanyú bölcsességek Mindig felismerem, amikor az anyósom kopogtat az ajtónkon. Az egerek megrohanják az egérfogót.
Még több ilyet: Savanyú bölcsességek

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek