Citromos kosár - tények

A "legtermékenyebb" asszony

Leontina Albina eddig 59 gyereket szült ebből 48-an élnek!

A legsúlyosabb férfi

A New York-i Walter Hudson súlya 545kg! A mellkasmérete 269.2 cm. 27 éve ágyban fekszik!

 

A világ legkisebb madara
  • 2 grammnál is kisebb tömegű méhkolibri a világ legapróbb madara, s az egyik legparányibb melegvérű állat.
A legveszélyesebb állat

A világ legveszélyesebb állatai a maláriaszúnyogok. A kőkorszak óta minden második ember halála – a háborúktól és a katasztrófáktól eltekintve – az ő számlájukra írható. Még ma, a nagy szúnyogirtó hadjáratok idején is évente 200 millió embert fertőznek meg, s csak Afrikában több mint 1 millió csecsemő és gyermek pusztul el maláriában.

Szagló torzsa a világ legbüdösebb virága

A látványos, megdöbbentő méretekkel rendelkező növény virágánál csak annak bűze nagyobb. Az Amorphophallus titanum (szemléletes név) virágja két éter széles és három méter magas, igazi rekord a botanika világában. A szabálytalan időközönként nyíló óriásvirág átható, rothadó bűzt áraszt, ezzel vonzza magához a beporzást végző legyeket.

Csótányrajongó

John Bill örökre beírta magát a rekordok könyvébe: olyan akcióra vetemedett,
amit aligha fog megismételni utána bárki is. A kanadai férfi 20 ezer csótánnyal a
testén töltött egy egész délutánt.

A legnagyobb vadkan

Alabama erdei nem kisebb csodát, mint egy 477 kilós vaddisznót rejtettek. A vaddisznó 2,8 méter hosszú volt és 477 kilót nyomott. A nyaka 1,88 m átmérőjű volt. A 11 éves Jamison Stone és apja valószínűleg remélni sem merte, hogy ilyen szerencsés vadászat vár rájuk. Az erdőben egyszer csak ott termett előttük a hatalmas állat. A fiú nem teketóriázott, nyolcszor lőtt rá Smith & Wesson revolverével az állatra, ám az nem pusztult el nyomban, három órával később érte el a halál.

A világ legdrágább telefonja

Ez a gyémánttal borított Le Million “Piece Unique telefon, 1.000.000 eurós árával!

A világ legszélesebb fája

Az Indiában található Nagy Banyban lelhető fel az első látásra erdőnek tűnő jelenség,mely valójában egyetlen egy fa, ami immáron több, mint 1200 éve terjeszkedik, a már egyébként is nagynak mondható, 14 400 négyzetméteres területén.

Paganini recycle

A német Christian Adam 60,45 kilométert biciklizett hátrafelé, úgy, hogy közben hegedült is.

A  dekázás világrekordja

208333 - ennyiszer ért labdához a brit Dan Magness még 2009-ben, úgy, hogy az egyszer sem érintette a talajt. Kisebb szünetekkel 24 órán keresztül dekázott Magness, aki egyébként elárulta, hogy nagyjából tíz óra zsonglőrködés után többször megfordult a fejében, hogy abbahagyja, de a közönség biztatásának segítségével sikerült végig talpon maradnia.

Legnagyobb madár

Bemegy egy süketnéma férfi a patikába, mert óvszert szeretne vásárolni. Hevesen mutogat a patikusnak, hogy mit szeretne, de az nem érti. Ekkor a süketnéma előveszi a farkát, mutogat rá és kitesz 500 Ft-ot a pultra. A patikus is előveszi, majd elteszi a pénzt. A süketnéma fel van háborodva és még hevesebben hadonászik, mire a patikus megszólal:
- Ha nem tudsz veszíteni, akkor nem kell fogadni.


Legnagyobb kígyó

A nagy anakonda nem is is feltétlenül hosszával, hanem sokkal inkább eszméletlen súlyával nyerte el ezt az állati rekordot. Az ázsiai kockás piton ugyan nagyobbra nőhet nála, de nem éri el az anakonda hatalmas, akár 250 kilogrammos súlyát. Élete során elérheti a 7-10 méter is. Lassú folyókban, állóvizekben vagy azok közvetlen környezetében él. A kifejlett anakondák képesek egy nyulat, vagy akár egy kajmánt (hüllők osztályába, a krokodilok rendjébe, az aligátorfélék családjába tartozó faj) is elejteni.

A legértékesebb állat

A legnagyobb összegeket a telivér lovakért fizetik ki. 1983 augusztusában Maktoum al Maktoum sejk 40 millió dollárért hírdette meg a lovát.

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Csípős beszólások
Csípős beszólások Olyan sötét vagy, hogy ha elrepül a vállad felett egy holló, azt hiszik, villámlott.
Még több ilyet: Csípős beszólások

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek