Citromos kosár - tények

120 kg-os Nintendo  kontroller

A 120kg-os és 6méter széles Super Nintendo joystick hivatalosan a legnagyobb a videójáték irányító.

Guiness rekorder luxusmobil

A svájci gyártónak két sorozata jelent meg az utóbbi időben. Mindkettőre egyaránt jellemző, hogy csakis a legnemesebb anyagokból építkeztek (gyémánt, arany), ehhez párosult a svájciak mindenki által ismert precizitása. A Cannes-i Milinairfair-en kiállított Goldvish Limited Edition modellhez nem kevesebb, mint 1800 gyémántdarabot használtak fel! Ráadásul az extrém külsővel megáldott készülékhez egy Guiness rekord is köthető, miszerint az egyik ilyen luxusmobilt 1 millió euróért vásárolta meg egy orosz olajmágnás.

Ködbe burkolózva

A kanadai Új-Foundland partjai közelében fekvő, a világóceán részét képező Grand Banks térségében évente átlagosan több mint 200 ködös napot regisztrálnak.

Bolygónk legcsapadékosabb vidéke

A Hawaii-szigetcsoporton fekvő, 1569 méter magas rétegvulkán, a Mount Waialeale, ahol 1912 óta átlagosan több mint 10 800 milliméter (mm) csapadék hullik évente. A rekordot az 1982-es év tartja, amikor 17 300 mm csapadék hullott a hegyvonulaton.

A Föld legszárazabb helye

A Chilében található Atacama-sivatag, Noha közel fekszik a Csendes-óceánhoz, nyugat felől a parti hegység, míg kelet felől az Andok határolja, amelyek felfogják a csapadékot. A hegyek által közrezárt vidéken így igen ritka a csapadék. A sivatagnak vannak részei, ahol 400 éve nem láttak esőt, de máshol is 1 mm alatt marad az éves átlag.

Az abszolút hidegrekord

Az Antarktiszon, 3412 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő Vosztok kutatóállomás tartja, ahol 1983. július 21-én -89,2 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála.

A legmagasabb mért hőmérséklet árnyékban

1922. szeptember 12-én a líbiai El-Azízíjában volt: kereken 58 fok!

Neki aztán van teje!

Új rekordot állítottak fel, mégpedig annak az anyukának a Guiness rekordját, aki a valaha volt legtöbb anyatejet adományozta. A Texas államban élő Alicia Richman összesen 87 gallonnal adott le a mások számára értékes nedűből!

Guinness-rekorder Guinness

Egy ír pub 2,5 méteres korsóval került be a rekordok könyvébe. A gigakrigli közel kétezer liter Guinness sört tartalmazott. Ezt biztos lassabban hajtotta volna le a nyelőbajnok.

Ronda, de erős

Minden idők legizmosabb sörét a BrewDog gyártja: a Történelem Vége névre hallgató söröcske 55 százalékos alkoholtartalmúra sikeredett. Az üvegenként körülbelül 170 ezer forintba kerülő ital értékéből csak a különösen ízléstelen csomagolása von le kicsit, ugyanis a palack kitömött állatokba van beletömve.

Söröskorsó-hordók

A legtöbb söröskorsó egyidejű cipelése kategória csúcstartója egy ausztrál polgár, aki 40 méteren át vitt 20 darab 2,5 kilós kriglit. Előtte egy német hölgy tartotta a korsókat és a rekordot, 16 kriglivel.

A világ elsőszámú sörnyelője

Steven Petrosino 1 liter sört 1,3 másodperc alatt fogyaszt el. Úgy is mondhatjuk, hogy két korsónyi seritalt egy húzásra tol be.

A legnézettebb televíziós műsor

A Dr. House című sorozat jelenleg a legnézettebb televíziós műsor a világon: 66 országban vetítik és 81,8 millióan követik figyelemmel. 

10 kiló együtt a három ikerújszülött

A legnagyobb baba, Sydney 3,9 kilót nyomott, ami még egy egyedüli újszülöttnél is szép súly, öccse, Elliot 3,6 kilogramm volt. A legkisebb testvér, Jenson tíz deka híján háromkilós volt, ami már közelebb áll az átlagos ikrek születési súlyához, de hármas ikrek közül a legkisebbnek lenni ekkora súllyal, az egyedülálló.

A híres-nevezetes hotdog-csúcs

1916 óta az ismert New York-i gyorsétterem, a Nathan's Famous az amerikai függetlenség napján, július 4-én minden évben megrendezi evőversenyét. A Hot Dog Eating Contesten a versenyzőknek 10 perc alatt kell a lehető legtöbb hotdogot elpusztítaniuk, egy-egy korty víz segítségével. A ma is érvényes rekordot 2009-ben állította fel a kaliforniai Joey Chestnut, aki egy ültő helyében 68 kiflibe csomagolt virslit evett meg.

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Csípős beszólások
Csípős beszólások Olyan sötét vagy, hogy a néger farka hozzád képest neoncső!
Még több ilyet: Csípős beszólások

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek