Citromos kosár - tények

A világ legkisebb macikái

A nagyobb 6 mm, a kicsi 3,5 mm.

Leghosszabb haj

Xie Qiuping, kínai nő 5,6 méter hajkoronával büszkélkedhet. Természetesen haja még sohasem látott vegyszert és különféle hajformázó készüléket, csakis samponok ezreit!

A legnagyobb sütőtök

Chris Stevens földjén termett a világ legnagyobb sütőtöke! Ez az óriási tök 821,23 kg-ot nyomott a mérlegen. Kerülete pedig 4,73 m volt!

A világ legkisebb kutyája

A két éves Milly becenevet viselő csivava hivatalosan is a világ legkisebb kutyája lett. A házi kedvenc mindössze 9 cm 6,5 mm magasra nőtt.

100 méteres síkfutás magassarkúban

2012. július 13-án a német Julia Plecher megdöntötte a 100 méteres síkfutás világrekordját, a magassarkús sprint kategóriájában. 14,53 másodperc alatt ért célba tűsarkúban és estélyi ruhában.

A leghosszabb pénisz

Jonah Falcon(41), aki a leghosszabb férfi diccsel rendelkezik. A műszer alap állapotban csak 20cm, de erekció közben megüti a 34cm-es hosszúságot is.

A világ legnagyobb csigái

Az afrikai óriáscsigák, vagy achátcsigák háza akár 30 cm-esre is nőhet, testtömegük elérheti a 0,5 kg-ot. Hosszú életkort elérhetnek, akár 10-12 évet is élhetnek.

A világ legkisebb dereka

Cathie Jung: 38cm

A legidősebb élő ikerpár

A 101 éves brit Lily Milward és Ena Pugh számítanak jelenleg a legidősebb élő ikerpárnak.

Gyorsbeszéd világcsúcsa

Sean Shannon a legnépszerűbb Shakespeare-műből a Hamletből idézett egy 260 szóból álló részletet mindössze 23,8 másodperc alatt, amiből gyors fejszámolást követően kijelenthetjük, hogy Shannon egy másodperc alatt több mint 10 szót képes érthetően kiejteni.

A leggyorsabb ketchup-ivó

Egy kaliforniai fiatalember, Dustin Philips 33 másodperc alatt képes ledönteni magába fél liternyi sűrű-cukros paradicsomlöttyöt. Saját bevallása szerint kis kora óta rajong mindenért, ami paradicsomból készül, de a ketchupot különösen kedveli.

Fejes egy lábáztatóba

Danny Higginbottom a sekély vízbe történő ugrás rekordját döntötte meg. 8,9 méterről ugrott mindössze 30 centis vízbe, ami egy alacsonyabb termetnél is jó esetben lábszárközépig ér.

Csókkirály

A leghosszabb csók csúcsáról van szó, egészen idén februárig Andrea Sarti és Anna Chen tartották ezt a csúcsot 31 órás kísérletükkel, az idei Valentin-napon azonban Hamburgban Kristina Reinhart és barátja, Nikola Matovic 32 óra 7 perc és 14 másodpercig nem engedték el egymást.

Az együtt zuhanyozás legje

152 ember közös tusolásával valósult meg a bournemouth-i strandon, ahol egy külön erre a célra épített hatméteres zuhanyszerkezettel biztosították a vizet.

Így néz ki az egytonnás rizses hús

Az étel elkészítéséhez 735 kilogramm rizst, 2,6 mázsa csirkét, 130 kiló disznóhúst, 120 kilogramm sonkát, 20 kiló kínai kolbászt, 80 kilogrammnyi tojást, 53 kiló metélőhagymát és 35 kilogramm édes paprikát használtak fel.

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Csípős beszólások
Csípős beszólások Olyan csúnya vagy, hogy mikor megszülettél, anyád parittyával etetett.
Még több ilyet: Csípős beszólások

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek