Citromos kosár - tények

Söröskorsó-hordók

A legtöbb söröskorsó egyidejű cipelése kategória csúcstartója egy ausztrál polgár, aki 40 méteren át vitt 20 darab 2,5 kilós kriglit. Előtte egy német hölgy tartotta a korsókat és a rekordot, 16 kriglivel.

A világ elsőszámú sörnyelője

Steven Petrosino 1 liter sört 1,3 másodperc alatt fogyaszt el. Úgy is mondhatjuk, hogy két korsónyi seritalt egy húzásra tol be.

A legnézettebb televíziós műsor

A Dr. House című sorozat jelenleg a legnézettebb televíziós műsor a világon: 66 országban vetítik és 81,8 millióan követik figyelemmel. 

10 kiló együtt a három ikerújszülött

A legnagyobb baba, Sydney 3,9 kilót nyomott, ami még egy egyedüli újszülöttnél is szép súly, öccse, Elliot 3,6 kilogramm volt. A legkisebb testvér, Jenson tíz deka híján háromkilós volt, ami már közelebb áll az átlagos ikrek születési súlyához, de hármas ikrek közül a legkisebbnek lenni ekkora súllyal, az egyedülálló.

A híres-nevezetes hotdog-csúcs

1916 óta az ismert New York-i gyorsétterem, a Nathan's Famous az amerikai függetlenség napján, július 4-én minden évben megrendezi evőversenyét. A Hot Dog Eating Contesten a versenyzőknek 10 perc alatt kell a lehető legtöbb hotdogot elpusztítaniuk, egy-egy korty víz segítségével. A ma is érvényes rekordot 2009-ben állította fel a kaliforniai Joey Chestnut, aki egy ültő helyében 68 kiflibe csomagolt virslit evett meg.

Kolbászrekord

Idén bekerül a Guiness rekordok könyvébe a világ leghosszabb kolbásza. A turiai Kolbász fesztivál szervezői bejelentették, hogy előteremtették a hivatalos bejegyzéshez szükséges 8500 eurót.

Egytonnás tök

A németországi Ludwigsburgban vasárnap rendezett tök-Európa-bajnokságot Beni Meier ismert svájci termesztő nyerte, és ezzel megdöntött minden korábbi hasonló világrekordot is, beleértve saját korábbi csúcsteljesítményeit.

Emberi karácsonyfa

Honduraszban új Guiness rekordot állítottak föl a világ legnagyobb emberekből álló karácsonyfájával. Mintegy háromezer ember gyűlt össze a nemzeti palota előtt, hogy megformázzák a hatalmas fát. Az előző rekordot Argentínában 2013-ban állították föl 1900 résztvevővel.

Ketchup-ivó rekord

Egy kaliforniai fiatalember, Dustin Philips a leggyorsabb ketchup-ivó cím büszke birtokosa. Dustin állítólag 33 másodperc alatt képes ledönteni magába fél liternyi sűrű-cukros paradicsomlöttyöt. Saját bevallása szerint kis kora óta rajong mindenért, ami paradicsomból készül, de a ketchupot különösen kedveli. Így csak össze kellett kötnie a kellemeset a hasznossal, és lám milyen sokra vitte vele.

A világ leghosszabb fafaragása

Az eredeti panoráma festményt Zhang Zeduan kínai festő készítette a 12. században, ez egy 25 cm magas és 528 cm hosszú alkotás. A képre 30 épületet, 28 hajót, 814 embert, 60 állatot és 170 fát festett.

A világ legnagyobb hagymája

A 69 éves brit Peter Glazebrook a Newark-ban lévő földjén és üvegházában óriási méretű zöldségeket termeszt. Már több világrekordot is magáénak tudhat. Többek közt ő termesztett a legnagyobb hagymáját, amely 8,19kg!

Extrém mixelés

Az extrém mixelés - melyben a bármixer a vendégek szórakoztatására dinamikus, látványos mozdulatokkalkészítik el a koktélokat - világbajnoka, a brit Tom Dyer jól mozog a bárpult mögött. 2011. január 25-én Londonban rekordot jelentő 29 alkalommal ütött sorozatban a levegőben egy palackot a könyökével valamint egy perc alatt 108-szor állította meg kézfején a feldobott palackot!

Gyalog Amerikán keresztül

Frank Giannino Jr. 1980. szeptember 1. és október 17. között 46 nap 8 óra 36 perc alatt futotta le a San Francisco és New York közötti 4989 km-es távot.
Az Amerika gyalogos keresztülszelésének női rekordját a dél-afrikai Marvis Hutchinson tartja 69 nap 2 óra 40 perccel.

A leggyorsabb 100 bójás szlalom

Janis Kuzmins (Lettország) 20,77 másodperc alatt ért végig egy 100 bójás szlalom pályán a rigai Meza Parkban, 2010. szepteber 12-én. A bójákat egymástól 1,6 m távolságra helyezték el!

Az együtt zuhanyozás legje

152 ember közös tusolásával valósult meg a bournemouth-i strandon, ahol egy külön erre a célra épített hatméteres zuhanyszerkezettel biztosították a vizet.

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Édes anyááám
Édes anyááám Ha valaki vagyonos, akkor "pénzeső"
Még több ilyet: Édes anyááám

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek