Citromos kosár - tények

A világ legnagyobb csigái

Az afrikai óriáscsigák, vagy achátcsigák háza akár 30 cm-esre is nőhet, testtömegük elérheti a 0,5 kg-ot. Hosszú életkort elérhetnek, akár 10-12 évet is élhetnek.

A világ legkisebb dereka

Cathie Jung: 38cm

A legidősebb élő ikerpár

A 101 éves brit Lily Milward és Ena Pugh számítanak jelenleg a legidősebb élő ikerpárnak.

Gyorsbeszéd világcsúcsa

Sean Shannon a legnépszerűbb Shakespeare-műből a Hamletből idézett egy 260 szóból álló részletet mindössze 23,8 másodperc alatt, amiből gyors fejszámolást követően kijelenthetjük, hogy Shannon egy másodperc alatt több mint 10 szót képes érthetően kiejteni.

A leggyorsabb ketchup-ivó

Egy kaliforniai fiatalember, Dustin Philips 33 másodperc alatt képes ledönteni magába fél liternyi sűrű-cukros paradicsomlöttyöt. Saját bevallása szerint kis kora óta rajong mindenért, ami paradicsomból készül, de a ketchupot különösen kedveli.

Fejes egy lábáztatóba

Danny Higginbottom a sekély vízbe történő ugrás rekordját döntötte meg. 8,9 méterről ugrott mindössze 30 centis vízbe, ami egy alacsonyabb termetnél is jó esetben lábszárközépig ér.

Csókkirály

A leghosszabb csók csúcsáról van szó, egészen idén februárig Andrea Sarti és Anna Chen tartották ezt a csúcsot 31 órás kísérletükkel, az idei Valentin-napon azonban Hamburgban Kristina Reinhart és barátja, Nikola Matovic 32 óra 7 perc és 14 másodpercig nem engedték el egymást.

Az együtt zuhanyozás legje

152 ember közös tusolásával valósult meg a bournemouth-i strandon, ahol egy külön erre a célra épített hatméteres zuhanyszerkezettel biztosították a vizet.

Így néz ki az egytonnás rizses hús

Az étel elkészítéséhez 735 kilogramm rizst, 2,6 mázsa csirkét, 130 kiló disznóhúst, 120 kilogramm sonkát, 20 kiló kínai kolbászt, 80 kilogrammnyi tojást, 53 kiló metélőhagymát és 35 kilogramm édes paprikát használtak fel.

A dekázás világrekordja

208333 - ennyiszer ért labdához a brit Dan Magness még 2009-ben, úgy, hogy az egyszer sem érintette a talajt.

A világ legnagyobb koktélja

Az El Floridita 10 csaposa és 55 önkéntes segítője egy 270 literes (!) koktélt kevert leghíresebb néhai vendége, Ernest Hemingway emlékére.

68 hotdogot falt be 10 perc alatt!
A legnagyobb Hot-Dog

3,3 kiló és 40,64 cm hosszú.

A világ leghosszabb fafaragása

A kínai Zheng Chunhui nevéhez fűződik. A  művész 4 éven keresztül készítette. A remekmű alapjául a híres kínai panoráma festmény a "Along the River During the Qingming" szolgált. Az alkotás 12,286 méter hosszú, 3,075 méter magas és 2.401 méter széles.

A világ legkisebb hala-Törpe géb

Egy színtelen, majdnem átlátszó lény, amelyre a fülöp-szigeteki Luzon tavaiban és patakjaiban bukkantak. „Jól fejlett” hímjei is csak 7,5–9,9 mm hosszúak és 4–5 mg tömegűek (a nőstények kicsit nagyobbak).

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Keserű sorsok
Keserű sorsok Ezeket a gumiköteleket mindig átvizsgálják ugrás előtt!
Még több ilyet: Keserű sorsok

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek