Citromos kosár - tények

A híres-nevezetes hotdog-csúcs

1916 óta az ismert New York-i gyorsétterem, a Nathan's Famous az amerikai függetlenség napján, július 4-én minden évben megrendezi evőversenyét. A Hot Dog Eating Contesten a versenyzőknek 10 perc alatt kell a lehető legtöbb hotdogot elpusztítaniuk, egy-egy korty víz segítségével. A ma is érvényes rekordot 2009-ben állította fel a kaliforniai Joey Chestnut, aki egy ültő helyében 68 kiflibe csomagolt virslit evett meg.

Kolbászrekord

Idén bekerül a Guiness rekordok könyvébe a világ leghosszabb kolbásza. A turiai Kolbász fesztivál szervezői bejelentették, hogy előteremtették a hivatalos bejegyzéshez szükséges 8500 eurót.

Egytonnás tök

A németországi Ludwigsburgban vasárnap rendezett tök-Európa-bajnokságot Beni Meier ismert svájci termesztő nyerte, és ezzel megdöntött minden korábbi hasonló világrekordot is, beleértve saját korábbi csúcsteljesítményeit.

Emberi karácsonyfa

Honduraszban új Guiness rekordot állítottak föl a világ legnagyobb emberekből álló karácsonyfájával. Mintegy háromezer ember gyűlt össze a nemzeti palota előtt, hogy megformázzák a hatalmas fát. Az előző rekordot Argentínában 2013-ban állították föl 1900 résztvevővel.

Ketchup-ivó rekord

Egy kaliforniai fiatalember, Dustin Philips a leggyorsabb ketchup-ivó cím büszke birtokosa. Dustin állítólag 33 másodperc alatt képes ledönteni magába fél liternyi sűrű-cukros paradicsomlöttyöt. Saját bevallása szerint kis kora óta rajong mindenért, ami paradicsomból készül, de a ketchupot különösen kedveli. Így csak össze kellett kötnie a kellemeset a hasznossal, és lám milyen sokra vitte vele.

A világ leghosszabb fafaragása

Az eredeti panoráma festményt Zhang Zeduan kínai festő készítette a 12. században, ez egy 25 cm magas és 528 cm hosszú alkotás. A képre 30 épületet, 28 hajót, 814 embert, 60 állatot és 170 fát festett.

A világ legnagyobb hagymája

A 69 éves brit Peter Glazebrook a Newark-ban lévő földjén és üvegházában óriási méretű zöldségeket termeszt. Már több világrekordot is magáénak tudhat. Többek közt ő termesztett a legnagyobb hagymáját, amely 8,19kg!

Extrém mixelés

Az extrém mixelés - melyben a bármixer a vendégek szórakoztatására dinamikus, látványos mozdulatokkalkészítik el a koktélokat - világbajnoka, a brit Tom Dyer jól mozog a bárpult mögött. 2011. január 25-én Londonban rekordot jelentő 29 alkalommal ütött sorozatban a levegőben egy palackot a könyökével valamint egy perc alatt 108-szor állította meg kézfején a feldobott palackot!

Gyalog Amerikán keresztül

Frank Giannino Jr. 1980. szeptember 1. és október 17. között 46 nap 8 óra 36 perc alatt futotta le a San Francisco és New York közötti 4989 km-es távot.
Az Amerika gyalogos keresztülszelésének női rekordját a dél-afrikai Marvis Hutchinson tartja 69 nap 2 óra 40 perccel.

A leggyorsabb 100 bójás szlalom

Janis Kuzmins (Lettország) 20,77 másodperc alatt ért végig egy 100 bójás szlalom pályán a rigai Meza Parkban, 2010. szepteber 12-én. A bójákat egymástól 1,6 m távolságra helyezték el!

Az együtt zuhanyozás legje

152 ember közös tusolásával valósult meg a bournemouth-i strandon, ahol egy külön erre a célra épített hatméteres zuhanyszerkezettel biztosították a vizet.

A legnagyobb sajttál

2010. november 24-én egy 40 sajtot tartalmazó, 1122,5 kg súlyú sajttálat készítettek el a birminghami NEC-ben rendezett World Cheese Awards alkalmából.

Járás a legnehezebb golyalábakkal

A kanadai Doug Hunt 2002. szeptember 14-én 29 lépést tett meg segítség nélkül egy pár, összesen 62,1 kg sulyú golyalábon, melynek hossza 15,56 m volt.

A legnagyobb cipő

A holland Nationaal Fronds Kinderhulp egy gigászi, 5,5 m hosszú és 2,8 m magas cipőt mutatott be Amszterdamban. Európai mérete: 845-ös.

A legöregebb élő kutya

A japán Shigeo Nagai kan keverékkutyája. Pusuke 1985. április 1-jén született, és még 27 év elteltével is életben van.

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Keserű sorsok
Keserű sorsok Tanár úr, kérem! Én készültem!
Még több ilyet: Keserű sorsok

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek