Citromos kosár - tények

A világ leghosszabb hotdogja

Mexikóban készítették el, hossza 1417 méter! Több órán keresztül rakták össze a 10 ezer darabból álló „perros calientes”-t, azaz „forró kutyát”, amelyet később kétezer ember fogyasztott el. Mindezt 100 kiló paradicsomszósszal, 100 kiló majonézzel és 75 kiló mustárral ízesítették.

126 óra tánc

Egy 17 éves nepáli lány 126 órán át táncolt egyfolytában, ezzel megdöntötte egy indiai nő 2011-ben felállított rekordját, amely 123 óra és 15 perc volt. A 6 nap alatt Bandana Nepal egyetlen egyszer sem pihent meg, nem aludt és nem vett magához rendes ételt sem. Barátai és családja támogatást biztosított neki azzal, hogy együtt táncoltak vele és kitartásra bíztatták. Az igen rövid szüntekben energiaitalt, tejet és magas tápértékű ennivalót kapott.

Gördeszkázó kecske

Neve Harpie, és arról nevezetes, hogy 36 métert gördeszkázott 25 másodper alatt. Kecske ilyen hosszan még sohasem löködte magát egyhuzamban gördeszkán.

A világ legnagyobb motorkerékpárja

Az olasz Fabio Reggiani lett az újdonsült Guinness-rekorder. A mamutmotor 5 méter 10 centi magas, 10 méter hosszú, két és fél méter széles, tömege 5 tonna.

A világ legnagyobb porszívó gyűjteménye

Egy nottinghami férfinek 322 porszívója van, ez a világon a legnagyobb gyűjtemény a masinából. James Brown 33 esztendő alatt tett szert a rengeteg porszívóra, amelyeket saját múzeumában mutogat. Brown egyébként sohasem porszívózik, mert - mint mondja - nem szereti a házimunkát.

A világ leggyorsabb kötéltáncos kutyája

18.22 század másodperc alatt képes három és fél méteres távot kötélen "végigkutyagolni". Az eb amúgy brit, 4 éves, teljes neve Osbert Humperdinck Pumpernickle.

A leghangosabban doromboló macska

Smokey, az angol cica 67,7 dB hangosab dorombol. Ez a hangerősség a decibel skálán nagyjából egy forgalmas útszakasz zajszintjének felel meg, 5 méter távolságból.

A legnagyobb rágógumi buborék

Chad Fell 50,8 cm átmérőjű rágógumi buborékot fújt fel, kezének használata nélkül.

A legtöbb egy lábra felhúzott zokni 1 perc alatt

Az emberek többségre egy lábra egy zoknit vesz fel. A szlovák Pavol Durdik azonban ezt nem találta elégnek, ugyanis 2015. júliusában 48 zoknit húzott fel az egyik lábára, egy perc alatt.

A leggyorsabban lefutott maraton zöldségnek öltözve

A londoni Edward Lumley-nak 2 óra 59 perc 33 másodperc alatt sikerült 2012-ben, méghozzá egy répajelmezben.

A legtöbb fejjel összetört vécédeszka egy perc alatt

Kevin Shelley 46 darab vécédeszkát tört el a fejével egy perc alatt, ezzel ő lett ennek az értelmes rekordnak a csúcstartója.

A világ leggazdagabb macskája

Az 1988-ban elhunyt Ben Rea a világ leggazdagabb macskájává tette Blackie-t, ugyanis a 12,5 millió dolláros (3,4 milliárd forintnyi) vagyonát a házikedvenceire hagyta. A 15 macskája közül végül Blackie élt a legtovább, így egyedül örökölte az összeget. Rea egyébként a macskákon kívül három jótékonysági szervezetet is támogatott, családja azonban egy fillért sem kapott. 

A legtöbb szájban tartott szívószál

A legtöbb szájban tartott szívószál (kezek használata nélkül) világrekordját az indiai Manoj Kumar Maharana tartja, méghozzá 459 darab műanyag szívószállal.

Görögdinnye összetörése combbal

Olga Liashchuk tört össze a leggyorsabban 3 dinnyét a saját combjaival. 14,65 másodperc alatt oldotta meg a feladatot, 2014. június 26-án.

A világ legnagyobb mogyorós háromszöge

A németek büszkesége, mely 450 kilót nyom, valamint öt és fél méter magas. Elkészítésén 20 pék fáradozott jótékonysági célokért.

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Csípős beszólások
Csípős beszólások Olyan csúnya vagy, hogy amikor a fényképedet kirakták a tejes dobozra, a gyerekek rászoktak a sörre.
Még több ilyet: Csípős beszólások

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek