Citromos kosár - tények

A világ leggyorsabb fűnyírója

A Honda 209 kilométer/órás csúcssebességre képes masinája a spanyolországi Idiada reptéren tartott hitelesítési tesztelésen 187,6 kilométer/órás átlagsebességet produkált. A hajtóerőről a Honda VTR Firestorm sportmotor 1 literes, 109 lóerős szíve gondoskodik, továbbá hatfokozatú szekvenciális váltóval, Scorpion sportkipufogóval, Cobra ülésekkel és egy Morris Minor kormányművével szerelték fel.

Almaevés rekord

Megdőlt az almaevés Guinness-rekordja, több mint ezren ettek egyszerre almát Budapesten a Semmelweis Egyetemen. Az eddigi rekord 840 ember együttes almaevése volt. 

A világ leghosszabb biciklije

Az új rekord a leghosszabb bicikli kategóriában 35,79 méter. A kerékpár csupán két keréken közlekedik, vagyis nem használtak semmilyen speciális oldalkereket, az egyensúlyozást a rajta ülő két biciklista oldotta meg. A szerkezet mérete ellenére elég mozgathatónak tűnik, igaz, csak egyenes úton bicikliztek vele, kanyarodni nem kanyarodtak.

A világ leggyorsabb faautója

Egy kiszáradó, 240 éves nyugati vörös cédrusból készült! A Cedar Rocket névre keresztelt gépet két, egyenként 20 lóerős elektromotor hajtja, ami a tesztek szerint 220 km/h-s sebességre képes gyorsítani a járművet. Az autó vázát egy Mazda RX-8 adta, amihez külön felfüggesztést és tárcsafékeket készítettek. Az egész autó alig 1000 kilogrammot nyom, amiből 240 kilogrammot az elektromotorok meghajtására szolgáló akkumulátorok tesznek ki.

A világ legnagyobb adag sültkrumplija

1500 kilogramm nyers krumplit és 22 óriás üstöt használt 40 görög önkéntes ahhoz, hogy elkészítse a világ legnagyobb adag sültkrumpliját. 

A világ legnagyobb reklámja

Madridban van a Plaza de España, amelyen a Ford egy 5265 négyzetméteres óriásplakáton hirdeti rajta új autóját. Az órásvászon súlya közel két tonna és 470 ablakot fed el az épületből. A felrakása sem volt gyerekjáték, mert 600 órát vett igénybe.

A világ leggyorsabb köríves rúgása

Egy magyar karatésé, Nagy Botondé a világ leggyorsabb köríves rúgása, ráadásul nem is akármennyivel döntötte meg a korábbi csúcsot: az előző rekorder 0,70 másodpercét sikerült 0,476 másodpercre javítania.

A világ legnagyobb arany fürdőkádja

A világ legnagyobb súlyú arany fürdőkádjaként ismert egy 154,2 kilogrammos aranymedence, amelyben egy termálfürdő vendégei relaxálhatnak Szaszebo japán városban. Az 1,3 méter átmérőjű aranykád 18 karátos aranyból készült, 800 millió jenbe (kétmilliárd forint) került, tokiói aranyművesek készítették...

A világ leghosszabb svédasztala

A közel 45 méter hosszúságú faasztalt egy chicagói gasztronómiai konferencián terítették meg 2019 október 18-án!

A palacsinta dobálás rekordja

2012 februárjában a Sheffield-i Egyetemen, Angliában: ezen a napon gyűlt össze a legtöbb ember, akik egyszerre dobáltak és forgattak palacsintát a levegőben. Összesen 930-an vettek részt a kísérletben, de végül 40 lelkes palacsintadobálót diszkvalifikáltak, mivel elejtették a palacsintájukat, így az akció 890 fővel tarja a rekordot.

Pudingpróba

2014. április 25-én egy amerikai lány, bizonyos Molly Schuyler történelmi tettet hajtott végre: 3 perc alatt bevágott 5.44 kg pudingot...

A világ legnagyobb pizzája

A legnagyobb pizzát természetesen olaszok készítették Rómában, 2012. december 13-án. Az 1261.65 m²-es monstrum felülete kb. 300 egymás mellé helyezett pingpongasztaléval egyenértékű....

A leghosszabb tészta

A világ leghosszabb tésztáját, mint oly sok fura dolgot, a japánoknak köszönhetjük. A rekorder szénhidrátszál 548.7 méter hosszú, és Hiroshi Kuroda követte el Nasuban, 2007. március 24-én, vagyis már több, mint 10 éve.

A világ leghosszabb futballmérközése

Minden idők leghosszabb, futballmérkőzését játszották Skóciában. 105 órán át játszottak a Craig Gowans-alapítvány csapatai. A Falkirk 17 éves korában elhunyt tehetsége emlékének adóztak ezzel, a tragédia 10. évfordulóján.

A leggyorsabb kiállítás focimeccsen

Walter Boydnak kellett a legkevesebb idő, hogy kiállíttassa magát. A Swansea jamaicai légiósát 1999-ben, a Darlington ellen cserélték be - és mielőtt még a bíró folytatta volna a meccset, egyik ellenfele leütéséért már mehetett is zuhanyozni..

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Keserű sorsok
Keserű sorsok Milyen gázszag van itt... és milyen sötét.....
Még több ilyet: Keserű sorsok

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek