Citromos kosár - tények

A legnagyobb vulkán a Földön

William Sager, a Houston-i egyetem professzora és munkatársai 20 év óta kutatnak egy hatalmas vulkáni képződményt a Csendes-óceánon, Japán partjaitól 1600 km-re.
A hegy a Tamu Massif nevet viseli, mely egy jelenleg nem működő tűzhányó, 130-145 millió évvel ezelőtt alakult ki.
Ez egy hatalmas pajzsvulkán, mely 3-szor akkora, mint Magyarország!
Magassága 6,5 km, hogy el tudjuk képzelni, növesszük meg a Mátrát 6-szorosára.

A világ leggyorsabb motorcsónakja

A Phenomenon névre hallgató motorcsónakot a Miami Boat Show keretében mutatták be. A kifejezetten csúcsdöntésre tervezett hajót négy turbina hajtja, amelyek összesen 12 ezer lóerőt adnak le. A legjobb tervezők együttműködésében készült jármű 354 km/óra sebességre képes.

A világ leghosszabb közúti alagútja

A világ leghosszabb közúti alagútja a Norvégiában található, 24,51 kilométer hosszúságú Lærdal-alagút (norvég nyelven: Lærdalstunnelen).

A világ legkisebb tengere

Nem is gondolnánk, hogy ez a kis gyöngyszem Spanyolország északi partján, Asztúria tartományban, Llanes város közelében található. A strand mindössze 40 méter széles és egyáltalán nem a tengerparton, hanem attól 100 méterrel beljebb fekszik. Mivel a sós víz a Vizcayai-öböl felől, egy föld alatti csatornán és a sziklaszirteken keresztül áramlik a mederbe, ezért a a legnagyobb nyári forróságban is a víz hőmérséklete frissnek mondható.

 A világ leggyorsabb távirányítós autója

Egy amerikai fanatikus megépítette a világ eddigi leggyorsabb távirányítású autóját, mely az elképesztő 315 km/órás sebességet is meghaladó tempóra képes. Ám tulajdonosa szeretné még gyorsabbá varázsolni.

A világ legnagyobb babája

Ademilton dos Santos 8 kg-mal született 2005-ben, ezzel ő lett a világ legnagyobb babája. Rendkívüli súlya valószínűleg összefüggésben van édesanyja cukorbetegségével.

A világ legdrágább filmje

A Karib-tenger kalózai: A világ végén

Elkészítés költsége: 341,8 millió dollár!!

A világ leggyorsabb internete

A Dán Műszaki Egyetemen, a kutatóknak egyetlen optikai kábellel és egy lézertranszmitterrel sikerült megoldaniuk, hogy másodpercenként 5375 gigabyte-nyi adatot tudjanak le- és feltölteni. Ha kicsit matekozunk, kiderül, hogy egy 1 terás merevlemezt 0,2 másodperc alatt tudnánk megtölteni. A korábbi rekordot 2011-ben állította be a Karlsruhe Institute of Technology csapata, ők 26 terabit per szekundumot tudtak kicsikarni egyetlen kábelből.

A világ legnagyobb működő puskája

A világ legnagyobb fegyvere természetesen Amerikában található. Az USA-ban ugyanis nagyon nagy kultúrája és történelmi hagyománya van a fegyvertartásnak, nem úgy, mint Európában.

Hogy ez mennyire jó, vagy nem jó, az már egy egészen más kérdés, melyről hosszas órákat lehetne vitatkozni, de most nem is ez a témakör és kérdés a főszereplője a cikkünknek, hanem az a 10,18 méter hosszú puska, melyet egy James A. DeCaine nevű őrült ürge birtokol.

Azért őrült, mert a férfi igazi fegyvermániás öreg csóka, aki elhatározta, hogy övé lesz a világ legnagyobb valaha ismert fegyvere. 

A világ legnagyobb feneke

Nem mindennapi cím birtokosa Sarah Massey. A chicagói asszony fenekének körmérete több mint két méter, s ezzel övé a világ legnagyobb hátsója.

A kétgyermekes Sarah Massey már évek óta a világ legnagyobb fenekének tulajdonosa. A 33 esztendős asszony kezdetben szorongott a hátsója miatt, ám mára megtanulta elfogadni a testét. Az is előfordult vele, hogy eltört alatta a vécé, mégis rendkívül büszke a méreteire.

A világ legvastagabb könyve

A kötet Agatha Christie Miss Marple-jének valamennyi kalandját magába foglalja: összesen 12 regényt és 20 novellát.

A 4032 oldalas könyv mintegy 8,04 kg-ot nyom. A rekorddöntő kötetből összesen 500 példány készült, melyek mindegyike £1,000-ba, azaz közel 350 ezer ft-ba kerül.

A világ leghosszabb borospincéje

Moldovában található a Mileştii Mici-beli borospince-rendszer, amely 2005-ben a Guinness Rekordok könyvébe is belekerült,mint a világ leghosszabb borospincéje. A pincejáratok hossza több mint kétszáz kilométeres, és körülbelül kétmillió palack bort tárolnak benne.

A világ legkisebb pisztolya

5,5 cm hosszú svájci pisztoly, ami 2,34 mm-es töltényeket lő ki.

A világ legnagyobb teleszkópos daruja

Az óriás nem csak elképesztő teljesítményével és méretével döntött rekordokat, ugyanis méretei
ellenére a leggyorsabban üzembe helyezhető nagy teherbírású teleszkópos daru!
Ez pedig, igen fontos szempont az üzemeltetők részéről, mivel esetleges viharok vagy
széllökések esetén, amik lehetetlenné teszik a daru működését nagyon gyorsan és biztonságosan tudják üzemen kívülre és a veszély elmúltával üzembe helyezni a darut, ezzel is értékes időt takarítva meg.
Azonban a daru legnagyobb erénye kétség kívül az elképesztő 100 méteres magassága, melyet további kiegészítőkkel még tovább lehet növelni! A 8 tagból álló daru erejét egy 6 hengeres 240 kilowattos, 367 lóerős turbódízel szolgáltatja.Ez elegendő erőt szolgáltat ahhoz, hogy 2.5 méteres dőléssel 1200 tonnát meg tudjon emelni!

A világ leggazdagabb háziállata

A világ leggazdagabb házikedvencét IV. Günthernek hívják és ő egy németjuhász kutya. Apjától, III. Günthertől 372 millió dollárnyi vagyont örökölt, akire Karlotta Lieberstein grófnő halálakor szállt a vagyon.

IV. Günthernek van egy háza a Bahamákon, egy Miamiban, ahol Madonna szokott tartózkodni. A vacsorája kaviárból, szarvasgombából és steakből áll.

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Savanyú bölcsességek
Savanyú bölcsességek A legrosszabb dolog a világon az, amikor a hülyeség szorgalommal párosul.
Még több ilyet: Savanyú bölcsességek

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek