Citromos kosár - tények

A legsikeresebb karácsonyi film

A 2000-es A grincs a gumiarcú Jim Carrey-vel a főszerepben összesen 345 millió dollár bevételt hozott az első hónapokban, amivel azóta is csúcstartó ebben a műfajban. A film Theodor Seuss Geisel német származású amerikai író, karikaturista 1957-ben megjelent gyerekkönyvét dolgozza fel. 

A leggyorsabb karácsonyfa-díszítés

A brit Sam Homewoodnak mindössze 34,52 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy feldíszítsen egy mutatós fenyőt a CITV Scrambled! című gyerekműsora 2018. november 12-i adásában.

A világ legnagyobb karácsonyfadísze

2019 december 19-én egy 4,68 méter átmérőjű, több mint egy tonna tömegű gömböt állítottak ki a dubaji Emaar Malls-ban. A gigantikus díszt az amerikai Venus Arts cég tervezte, az elkészült alkotás felszerelése pedig két napot vett igénybe.

A világ legmagasabb karácsonyfája

1950 decemberében a seattle-i Northgate Shopping Center vezetősége úgy döntött, hogy egy több mint 67 méter magas duglászfenyő felállításával és feldíszítésével kedveskednek a vásárlóknak, így megalapozva az ünnepi hangulatot.

A legtöbb ételutánzat gyűjtemény

A különc japán Obata Akiko, több mint 8 ezer műanyag gyümölccsel és egyéb ételutánzattal tömte tele a lakását.

A világ leghosszabb golfütője

A német Karsten Maas készítette el az eddig ismert leghosszabb, 4,39 méteres golfütőt....

Távolugró macska

Egy amerikai macskának, Alley-nek sikerült a legtávolabbra ugrania...1,83 méterre!

A világ legkisebb lakókocsija

A londoni Yannick Read, megtervezte a világ legkisebb, 2,4 méternél is rövidebb lakókocsiját, benne egyszemélyes ággyal, bárral és teáskannával.

Olajfúrótorony gyufaszálból

Több mint 4 millió gyufaszálból épített olajfúrótorony-modellt egy brit férfi! David Reynolds, korábbi munkahelyét, a Brent Bravo Északi-tengeren lévő olajfúróját építette fel szabadidejében...

A legtöbb tej fejése 2 perc alatt

A német Gunther Wahl 2 liter tejet tud két perc alatt fejni, és ezzel ő a leggyorsabb a Guinness Rekordok Könyve szerint. 

A legnehezebb lenyelt tárgy

A Nagy-Britanniában élő Thomas Blackthorne egy 38 kilogramm súlyú és 24 mm vastag fúróval rendelkező, működő légkalapácsot 3 másodpercig tartott "lenyelve"...

Az asztalon ülő feleségét fogaival a legmesszebbre cipelés rekordja

A Luxemburgban élő Georges Christen a fogai közé szorított 12 kg-os asztallal és a rajta ülő 50 kg-os feleségével 11,8 m hosszan futott.

A világ leghosszabb szempillái

A leghosszabb szempilla címe Ju Csienhsziához tartozik. A felső szemhéjának pillái 12,40 centiméter hosszúak és leérnek egészen az álláig.

Az értelmetlen rekordok királya

Ashrita Furman 1979-ben írta be nevét a Rekordok Könyvébe, 27 ezer terpeszugrás elvégzésével.

Lélegzetelállító

Stig Severinsen szabadmerülő 20 perc 10 másodpercig képes visszatartani a légzését! Ezzel ő tartja a légzésvisszatartás világrekordját!

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Keserű sorsok
Keserű sorsok Magasság 120 láb. Illetve!
Még több ilyet: Keserű sorsok

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek