Citromos kosár - rekord

A legtöbb lábujj

Egy normál macskának 18 lábujja van. A rekordok könyve szerint a legtöbb lábujjú cica Jake, aki a Canadai Ontario államában él, és nem kevesebb, mint 28 lábujj tulajdonosa.

Huszonhat év után először...

Huszonhat év után először mostott hajat egy kínai férfi. A művelethez három csomag mosóport használt fel az a tizenkét ember, akinek végül sikerült megtisztítania az öreg csapzott haját.

Almaevés rekord

Megdöntötték az almaevés Guinness-rekordját, több mint ezren ettek egyszerre Budapesten...

Egy kínai férfi 53 perc 34 másodpercig viselt egy méhrajt

Ruan Liangming kínai méhész méhruhát öltött. Csianghszi tartományban egy show-n leöntötték egy méhrajjal, és 53 perc 34 másodpercig viselte őket

Foggal történő kókuszdió-hámozás

Gautam Verma 42 másodperc alatt három kókuszdiót lehántol fogai segítségével. A hivatalos világrekord 30 másodperc, de ennyi idő alatt csak egyetlen kókuszdiót sikerült lecsupaszítani az előző csúcstartónak. Gautamot máris megkereste egy fogkrémgyártó cég.

A világ legnagyobb szalmakalapja

2007 Kőrispatak!

Tejes rekord

2004. szeptember 1. Törökország, Isztambul, Hotel Armada: Ilrek Yilmaz török férfi 279,5cm-re priccelte el a tejet a szemével.

A magasugró bajnok

Egy Cinderella May nevű agár 2006-ban 172,7 centiméteres magasságot ugrott át, ezzel ő lett a kutyák magasugró bajnoka.

Egyensúlyozás
John Evens 101 darab tégláig jutott. Összesen 181 kg-ot tartott meg a fején. 10 másodpercig bírta.
A világ legidősebb teknősbékája

Valószínűleg a világ legidősebb galápagosi óriásteknősének lesz hamarosan 260. születésnapja. A kairói állatkert lakójáról tudni vélik, hogy 1742-ben született.

A világ legkisebb kaméleonja
Három méter hosszú és bő 4 mázsa
  • Hercules a neve, Kaliforniában éldegél egy szafariparkban. Vállmagassága 125 centi. A tiglánok rendkívül ritkák, szabadon nem is léteznek - már csak azért sem, mert szüleik nemigen találkozhatnak: oroszlánok Afrikában, tigrisek meg Ázsiában élnek. A fogságban egymás iránt szerelemre lobbanó tigrisek és oroszlánok kölykei akár kétszeresen is "túlnőhetik" szüleiket. 

A “világ legnagyobb krokodilja”

Az alabamai család a valaha legnagyobb az államban feljegyzett krokodilt kapta el.  A mamut vadállatot, amely nagyjából 460 kilogrammos Thomaston mellett fogta el a Stokes család öt tagja.

A leghosszabb autós utazás

Az emberek nagy része nehézségekbe ütközik, ha autóval történő hosszú utazást kell megtenniük (szerpentinek, álmosság, kényelmetlenség, stb.). Ez viszont nem mondható el Emil és Liliana Schmid, svájci házaspárról. Ők 1984-ben indultak útnak egy földkörüli utazásra. 18 éven keresztül ugyanazt az autót használták, egy Toyota Land Cruisert. 131 országot látogattak meg és több mint 316.000 km-t mentek az autóval. Az utazást eredetileg egy évre tervezték.

A világ legkövérebb macskája

Közel 12 kilót nyom Riley, a Maine Coon macska .  A két éves cicust a fotózáshoz kézben tartani sem volt könnyű,  bár termete ellenére nagyon nyugodt természetű, kedves állat, viszont nehéz – mondta a cicus gazdája.

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Csípős beszólások
Csípős beszólások Olyan orrod van, mint egy kolostorkilincs.
Még több ilyet: Csípős beszólások

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek