Citromos kosár - rekord

A világ legnagyobb szája

Kristina kedvenc nőalakja a Roger nyúl a pácban erotikus külsejű hősnője, Jessica Rabbit, és őt látva döntötte el, hogy bizony neki lesz a legnagyobb ajka a világon. A lányt még az sem érdekli, hogy állandóan piszkálják és halszájúnak nevezik: "Azt gondolom, fantasztikusan nézek ki, és nagyon boldog vagyok" - vallotta a fiatal szentpétervári nő. 

A világ legdrágább csokoládéja

Új szereplő jelent meg a csokoládépiacon, de aki már kelne is fel a székből, hogy induljon a boltba megkóstolni, azt ki kell ábrándítsuk: a To’ak 50 grammja 260 dollárba (70 ezer forintba) kerül, ráadásul alig félezer darabot gyártanak belőle.

A világ legnagyobb harangja

A Cár-harang (Car-kolokol) a moszkvai Kreml egyik látványossága, melyet 1735-ben Anna Joánnovna cárnő parancsára egy korábban megsérült harang anyagának felhasználásával Iván Motorin moszkvai mester és fia, Mihail öntött. A 216 tonna súlyú, 6,14 m magas és 6,6 m átmérőjű harangot az uralkodó portréján kívül szentek ábrázolása és barokkos növényi mintázat díszíti!
A világ legdrágább Legoja

A legendás Csillagok háborújás űrhajó megannyi kiadást megélt, de ez a 2007-es, gyűjtői kiadású változat 500 dollár (142 ezer forint) volt eredetileg. Most 4430 dollárt – 1 millió 263 ezer forintot ér.

A világ legnagyobb családja

Az világ legnépesebb családját jelenleg 181 fő alkotja: a családfő Ziona Chana, 39 felesége, 94 gyermeke, 14 menye és 33 unokája. A család az indiai Baktawang faluban egy 100 szobás négy emeletes házban éli életét.

A világ legnagyobb széke

2007 június 19-óta a felső-ausztria Linz közelében fekvő St.Florian településen látható a világ legmagasabb széke, amely 30 méter magas!

A világ legkisebb kutyája

A jószág alig múlt három hónapos, a súlya a képek tanúsága szerint mégis csak 118 gramm. Ez egy tábla csoki a csomagolással együtt.

A világ legnagyobb távirányítós autója

A 2007 decembere óta gyártott GT-R 4,671 méter hosszú, 1,902 m széles, 1,372 m magas, a tengelytávja 2,78 m, a súlya pedig 1740 kilogramm. A kocsiban 3,8 literes, twinturbós, V6-os motor őrjöng, akár 550 lóerős csúcsteljesítménnyel (628 Nm).

A világ legnagyobb gyroshúsa

Speciális emelővel mérték meg a világ legnagyobb kebabjának a hosszát a Guiness Rekord bizottság tagjai. A húshenger 3 méter hosszú volt, és 1200 kiló borjúhúsból állították össze. Fél napig tartott, amíg a hatalmas mennyiségű húst a sütőrúdra illesztették és megfűszerezték.

A legdrágább konyak a világon

Henrik Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne-nak hívják. Ezt a vegyes elixírt IV. Henrik király egyenes ági leszármazottjai készítik 1776-óta az örökség részeként. A csodálatos párlatot 100 évig érlelik speciális hordóban majd egy 6500 gyémánttal kirakott, 24 karátos aranydugóval lezárt ékszerüvegbe palackozzák. Egy üveg belőle 450 millióba kerül, azaz egy korty 4.5 millió forintba.

A világ legnagyobb jégbarlangja

Az ausztriai Tennen-hegység mélyén rejlik Eisriesenwelt, egy természetes jeges mészkőbarlang, mely a Salzach folyó mentén jött létre Werfenben, mintegy 40km-re délre Salzburgtól. Eisriesenwelt jelentése: ”Jégóriások világa”. Ez a 42 km-es barlang a legnagyobb jégbarlang a világon. Az óriási barlang 20 m széles és 18 m magas bejárata már messziről látszódik. Mivel egész évben hideg szél éri a bejárat felől a barlangot, a képződmények nem olvadnak meg. Az átlaghőmérséklet nyáron sem emelkedik 0 °C fölé.

A világ leghosszabb szánkópályája

A világ leghosszabb szánkópályája az osztrák Alpokban, a Wildkogel hegyen taláható. A 14 km hosszú pálya Brambergből kabinos felvonóval érhető el. A lecsúszás sebességtől függően 30-50 percig tart.

A világ legnagyobb bányája

A jelenlegi éllovas a Mponeng mélyművelésű aranybánya, mely a 3.777 méteres csúcsot törte át, ezzel megkaparintva az aranyérmes pozíciót. Mindezt még 2009-ben. Azóta közel 4.000 méteres mélységig értek. A tervek szerint egészen 4.500 méterig folytatják a kitermelést.

A világ legdrágább cipője

A brit dizájner, Debbie Wingham megmutatta alkotását, amely hivatalosan is a világ legdrágább cipője. A mézeskalács házikóra emlékeztető tűsarkúja valódi aranyszállal van átszőve, illetve gyémántokkal és más drágakövekkel van kirakva, többnyire ez indokolja felfoghatatlanul magas, 15 millió dolláros, vagyis 4 milliárd forintos árát.

A világ legdrágább melltartója

A világ legdrágább melltartójához kb. 4 millió euróért juthatunk hozzá. Persze nem akármiből készült! A Victoria's Secret Black Diamond Fantasy Miracle Bra fantázia névre hallgató melltartójának elkészítésekor 3.575 fekete gyémántot, 117 egykarátos gyémántot és 34 rubinkövet használtak fel, plusz díszítésként még két hatalmas fekete gyémántot.

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Keserű sorsok
Keserű sorsok ooops I did i...
Még több ilyet: Keserű sorsok

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek