Citromos kosár - rekord

A legdrágább gomba a világon

Egy olasz fehér Alba szarvasgomba, 1,51 kilogramm 160.406 dollár azaz 36 milliót kell adni érte a Lehel piacon.


A világ legdrágább pezsgője

Gout de Diamants Champagne, amiből egy üveg 1.2 millió dollár, több mint 270 millió forint. Igazából nem az ital miatt ilyen drága, hanem a betétes üveg nyomja meg az árat, ami 18 karátos fehérarany lapokkal és középen egy 19 karátos gyémánttal van díszítve.

A világ legdrágább autója

Jelenleg a Lamborghini Veneno, listáron 4.6 millió dollár, "kicsivel" több, mint 1 milliárd forint!


A legdrágább kard a világon

Napóleoné volt, most 6.4 millió dollárt azaz 1.4 milliárd forintot ér.


A világ legdrágább fotója

Németországban élő és alkotó, a világhírű Düsseldorfi Iskola egyik fontos képviselője Andreas Gursky Rhein II (Rajna II.) című fotójáért egészen pontosan 4.338.500 dollárt, majdnem egymilliárd forintot fizettek.


A világ legdrágább kutyája

Kínában több mint 300 millió forintnak megfelelő jüanért kelt el egy 11 hónapos tibeti masztiff kölyök.

A legdrágább konyak

Henrik Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne-nak hívják. Ezt a vegyes elixírt IV. Henrik király egyenes ági leszármazottjai készítik 1776-óta az örökség részeként. A csodálatos párlatot 100 évig érlelik speciális hordóban majd egy 6500 gyémánttal kirakott, 24 karátos aranydugóval lezárt ékszerüvegbe palackozzák. Egy üveg belőle 450 millióba kerül, azaz egy korty 4.5 millió forintba.

A legdrágább magánrepülőgép

Az Airbus 318 Elite Private Jet, és ha szeretnél egy ilyet, jobb ha van 14 milliárd forintod plusz az üzemeltetésre is egy kis félretett pénzed.


Az legdrágább óra a világon

Az A. Lange Söhne Grand komplikáció. Ezt a rendkívül bonyolult, 876 kézzel kovácsolt alkatrészből, 7 komplikációból és 14 funkcióból álló rendkívül pontos órát csak egy ember tudja elkészíteni a világon, és neki is egy évbe telik egyetlen darabnak a legyártása. Hongkongban "ment el" egy 563 millió forintért, év végére kész is lesz az első darab.

A világ legdrágább könyve

Leicester Kódex Leonardo da Vincitől. Az Armand Hammer örökösei által eladott 1508 és 1509 között íródott jegyzet Leonardo da Vinci tudományos értekezéseit tartalmazza. Bill Gates 31 millió dollárért (7 milliárd forintért) vásárolta meg. Bill és Melinda Gates a Leicester-kódex névre keresztelték át, mivel Leicester grófja jutott hozzájuk még 1717-ben.

A világ legdrágább bonsai fája

300 éves és 220 millió forintért el is vihető.

A világ legdrágább utazása

Az amerikai Denis Tito üzletember 20 millió dollárt fizetett azért, hogy a Nemzetközi Űrállomáson tölthessen egy hetet. 

A világ legmélyebb külszíni bányája

Salt Lake City mellett található. A Bingham Canyon Bányában jelenleg 1,2 km-es mélységben dolgoznak. A munkaterület átmérője 4,5 km. A kitermelés 1906-ban kezdődött. Több mint 100 év alatt jutottak a rekord mélységbe.

A világ legdrágább autója

Nettó 16 milliárd forint már tőlünk nyugatabbra is túlzóan kövér lottó főnyereménynek számít. Márpedig pontosan ennyit kérnek a világ legdrágább autójáért!

Ferrari 250 GTO.

A leghosszabb kültéri mozgólépcső

Hongkongban található a leghosszabb kültéri mozgólépcső rendszer a világon. Az 1993-ban megépített Central–Mid Levels mozgólépcső, 18 mozgólépcsőből ás 3 mozgójárdából álló rendszer, a város központját (Central District) köti össze a Mid-Levels negyeddel.

A mozgólépcsők teljes hossza 800 méter és 135 méter szintkülönbséget hidal át. A teljes út hossza 20 perc.

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Édes anyááám
Édes anyááám Agyhalál = Brain fish is standing
Még több ilyet: Édes anyááám

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek