Citromos kosár - recept

Sült kenyérfalatkák

Amerikai filmek receptje

Töttyölt ratyli

Rúgj be stílusosan!

Szivárvány palacsinta recept
A tojást cukorral, egy csipetnyi sóval, 1,5 dl tejjel és 15 dkg liszttel egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadunk további 1,5 dl tejet és egy 1 dl szódavizet, majd habverővel csómómentesre keverjük. Ezután szétosztjuk külön tálakba és mindegyik tál tartalmához különböző színű étleszínezéket adunk hozzá. Keverés után egy óra hosszat pihentetjük. A sütéshez használjunk olajat. (A fenti hozzávalók 12 palacsinta kisütéséhez elegendőek.)

Hozzávalók:
1 db ennivaló férfi
1db rugós heverő
1db vaníliás rúd
1 db hamvas barack kimagozva
2db tojás
2db zsemle
 
Elkészítés módja:
 A férfit az ágyra fektetjük,és addig szorítjuk magunkhoz,amíg a vaníliás rúd meg nem keményszik.Ekkor egy darabig állni hagyjuk.Közben hol az egyik,hol a másik zsemlét adjuk,a férfi szájába,majd a megkeményedett vaníliás rudat,a baracknyílás közepébe helyezzük,és addig verjük,amíg krém nem lesz belőlle.
Gyors légzés,és mély sóhaj jelzi,hogy a torta kész.
 
Ha jól sikerült a torta készítése,többször is lehet ismételni.Különösen fiatal háziasszonyok figyelmébe ajánljuk akik most tanulnak főzni.Bátran ajánljuk,mert rendszerint első kisérletre is beválik.

 Egy nő bemegy a patikába, és mérget kér a patikustól.

- Asszonyom, miért van szüksége a méregre?
- Megölöm a férjemet!
- Nem adhatok el Önnek mérget azért, hogy megöljön vele valakit!
A nő erre kitesz egy fotót a pultra, mely egy férfit és egy nőt ábrázol
... félreérthetetlen helyzetben. A férfi a nő férje, míg a nő a patikus
felesége... A patikus felemeli a fotót és rábólint:
- Elnézést kérek, nem tudtam, hogy van receptje.

Egyszerűen magyaros
Elkészítés: mai reggelim parasztos, kaszáláshoz való. Natúr vajkrém helyett magyaros vajkrémet használtam. Belevalónak szalonnát, füstölt sajtot és tv paprikát válaszottam.
Értékelés: néha egyszerűen kell elkészíteni a szendót, hogy a többi napon élvezni tudjuk az ízeket. Mit mondhatnék még erről a szendvicsről. Nagyon finom, csak ajánlani tudom mindenkinek

Hétfői hiba
Elkészítés: az alap ötlet nem is volt rossz, két szelet kenyér, az egyiket vajkrémmel, a másikat májkrémmel kentem meg. Raktam rá sajtot és paprikát. Eddig még minden rendben volt. De nem hagyhattam ennyiben a dolgot. Ezért a hétvégéről megmaradt rántott karfiolt még beleszeleteltem.
Értékelés: csináltam már ilyet máskor is, de ezúttal sajnos rossz volt a karfiol és ez elrontotta az egésznek az ízét. Kár érte...

Franken-szendvics
Elkészítés: hát amennyi minden belekerült ma a reggelimbe, igazán nem csodálkoznék, ha életre kelne. Induláskor még nem is volt semmi gond: két szelet vajkrémes kenyeret kentem. Ezt követően nyitottam ki újból a hűtőt és találtam benne egy kis fasítrot, meg egy üveg paprikával töltött olivabogyót. Természetesen a fasírtot szeletelve a bogyókat pedig félbe vágva célszerű belerakni a kenyérszeletek közé. máskülönben nehét lesz átharapni. A bógyókat megszórtam görög fűszerrel, a fasírt szeleteket megkentem mustárral. Az egészség jegyében a mustárra szeleteltem kígyóuborkát és végül hogy az uborka másik fele is jól tapadjon elszórtan nyomtam rá csípős pirosaranyat.
Értékelés: röviden összetett és finom. Tudom elsőre úgy hangzik, hogy túl összetett, pedig nem. Aki szereti az ízeket, ez az egyik kedvence lehet. Csípős, húzós, krémes, fűszeres, stb.

Görögös hamisítvány
Elkészítés: kiindulásnak kenjünk két szelet vajkrémes kenyeret. Egyik felébe sonkát (vastagon , ha nagyon vékony a sonka akkor akár 2-3 réteget is). A másik felét pakoljuk meg sült krumplival (az se baj, ha egy napja kinn áll a tűzhelyen). Mielőtt a két réteget összefordítanánk a sonkát kenjük meg mustárral és szórjuk meg görögös salátafűszerrel (ez javarészt oregano, bazsalikom, meg szerintem egy kis citromfű keveréke, de házi kikavarással még nem kísérleteztem)
Értékelés: az eredmény egy kellemes, ízében gyros-ra emlékeztető szendó. Ideális ételmaradékok eltűntetésére, a sonka helyett csíkozott natúrhússal, vagy rántotthússal is hasonló eredmény érhető el. A kiszáradt sülkrumplitól nem kell félni, a mustár és a vajkrém kellően megpuhítják.

Ízbomba
Elkészítés: gyomrokat felkészíteni és legfőképpen bízni az itt leírtakban! :) Az alap ismét két szelet vajkrémes kenyér, egyik felét szórjuk meg curry porral, a másikat oregánóval. A fűszereknek jobb, ha nem csak rászórjuk, hanem bele is keverjük kicsit a vajkrémbe. Ettől a szárított oreganó kicsit megpuhul. A húsbetétet a hétvégi rántott hús képezi. Sokan elrontják ezt a lépést. A rántotthúst nem elég csupán belerakni a szendóba, bele kell szeletelni, így nem lesz olyan hogy a szélén csak kenyeret harapok, illetve hogy a közepén nagyon szétartja a két szelet kenyeret a hús. Végezetül a rántotthúst pöttyözzük meg felváltva mostárral és csípős pirosarannyal.
Értékelés: be kell valjam, én sem voltam benne 100%-ig biztos, hogy ennyire finom lesz, de az eredmény meglepő. Egyedi íze lett és ami külön jó benne, hogy annak ellenére, hogy sokat ettem, mégsem érzek kellemetlen túltelítettséget. Ilyet máskor is fogok még hozni.
Pontszám: 10/7.5

Kolbászos csoda
Elkészítés: a mai menü alapját nem két kenyér, hanem sajtos kiflik fogják képezni. Az elkészítése amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. A kifliket félbe vágjuk és megkenjük natur vajkrémmel. A kifli egyik felébe kolbász, a másik felébe csemegeuborkát teszünk. Mielőtt összetennénk a két felelet, nyomjuk ki mustárt kötőanyagnak a kolbász és az uborka réteg közé.
Értékelés: kevés időm volt enni, így az egyiket még azon frissiben ettem meg, a másikat csak délután. Meglepően tapasztaltam, hogy a kifli nem száradt ki, ám el sem ázott teljesen, csupán fonnyadt utiszendó anyagot öltött. Ügyfelek előtt nem ajánlom, de hólapátoláshoz kellően sok engergiát biztosít.
Pontszám: 10/7

A csípős merénylő
Elkészítés: két egyszerű kernyérszelettel indulunk, az egyik felét natúr vajkrémmel, míg a másikat csípős pirosarannyal kenjük meg. Most jön a merénylet rész: vöröshagymás tepertőkrém az se baj, ha kezd már lejárni a szavatossága és túl száraz, ezen majd a vajkrém segít. Végezetül némi zöldség sem maradhat ki a reggeliből. Fő az egészség! A két réteget összetesszük és már ehetjük is, DE csak nagyon óvatosan. A tepertőkrémmel mindig vigyázzunk, mert előfordulhat hogy egy jó nagyot harapba éppen egy keményebb bőrkében köt ki a fogunk.
Értékelés: ha a pirosarannyal óvatosan bánunk, akkor épp kellően csípősre tudjuk hangolni a szendót. A tepertőkrémtől elvárt disznóvágás utáni hangulatról jobb ha előre lemond mindenki, de azért némi hasonlóságot mégis csak mutat. A vajkrém nagyon fontos, a nélkül eléggé száraz lett volna az egész.
Pontszám: 10/5

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Csípős beszólások
Csípős beszólások Az igazolványképeddel dobják fel az unalmasabb horrorfilmeket.
Még több ilyet: Csípős beszólások

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek