Citromos kosár - faloda

Faloda rovatunk olyan, mint a citrom: összegyűlik tőle a nyál a szádban. Finomságok, ötletes konyhai találmányok, itt a gasztronómiáé a főszerep!

Faloda: praktikus sószóró
Bővebben...



Faloda: a nap étele
Nincs is üdítőbb látvány, mint amikor hazaérve az asszony egy jókora halas pitével fogadja az embert...
Faloda: evés után mossunk fogat!
Bővebben...
Remélem mindenki tisztában van vele, hogy étkezés után a legfontosabb a fogmosás! A kérdés csak az hogy milyen fogkrémet használjunk? Az alábbi oldalon orosz kollegák gyűjteményét tekinthetjük meg, bár választani szerintem egyikünk se fog ezekből...

(cikkért köszönet: Timinyúlnak)

Faloda: szalonna, saláta, paradicsom szendvics
A világ legfinomabb szalonna-saláta-paradicsom szendvicse az alábbi három lépésben készíthető el:
1. vegyél két megvajazott pirítóst
2. rakd bele a paradicsomot és a salátát
3. végül adj hozzá egy "KIS" sült szalonnát
Lóétvágyat!
Faloda: Tüttyölt ratyli
TÜTTYÖLT RATYLI

Hozzávalók:

- másfél kiló nyersratyli
- egy jókora pese
- 2 csobolyó gönyézde (ha lehet, pöcörgosi)
- 3 csipet ciháta


Elkészítése:

A nyersratylit fertályórát posvásztjuk, míg csurmot nem enged. Szépen höllyén kipicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyentgetjük, mert hamar odakaphat.
(Ahova nem szeretnénk.)*

Faloda: Pizza szeletelők
Bővebben...
Lássunk akkor egy kisebb gyűjteményt a pizzaszelletelők csodás világából. Remélem mindenki talál a kedvére valót:
Már csak a pizzát kell megcsinálni, hogy mivel szeljük fel, azt már tudjuk!
Faloda: Csoki bélyeg
Bővebben...
Egyrészt praktikus, mert könnyebb törni, de levélre lehet kicsit körülményes lenne felnyalni.
Faloda: Pálcás kenyér
Bővebben...

Faloda: Automatás rák
Japán a kiapadhatatlan ötletek kincsesbányája. Utcai autómaták közül ma az élő rák automatát emelném ki, ahogy a kedves vevők a homárt.
Faloda: Tojás rúd
Ezek a japánok (én legalábbis belőlük nézek ki ekkora hülyeséget) ismét valami beteget alkottak. Ami leginkább érdekelne, hogy mennyi ideig áll el és mennyire van tarósítószer íze. Maga az ötlet nem rossz, feltéve hogy az ember a reggeli főtt tojást nem lágyan szereti.
Faloda: Látványos tálalás
Észrevettétek már, hogy a sajtnak teljesen más íze van ha lereszeljük, mint amikor szeletelve esszük? Sokan tudhatják ezt! Faloda rovatunkban ma teljesen hétköznapi ételekkel találkozhattok. Az egyetlen extra csupán a tálalás formája: alma, retek, uborka, kenyér, keksz, szendvics
Faloda: Volt élet a kávé előtt?
Bővebben...
Ezúttal nem kifejezetten egy érdekességet hoztam nektek, hanem egy egész blogot. Mindenféle kávés érdekességekről lehet az oldalon olvasni, ilyen például: kávé inhaláló, különleges bögrék, kávépirító házilag, vagy ha éppen csajok hiányoznak a kávé mellől itt őket is meg lehet találni.
Faloda: Tölcséres pizza
- Sonkás pizzát kérek!
- Hány gombócot?

Ugye ti is nap mint nap hallotok ilyen kérdéseket? Igen? Az elég ciki... gondoltam a mai kép megtalálása előtt. Az étel történetéről azt lehet sejteni, hogy egy görög gyors vagy inkább gyros étterem vezetője kifogyott  pitából, viszont a vendégek továbbra is sorban álltak. Ekkor támadhatott az a zseniális ötlete, hogy rendel pár családi pizzát és feltekerve eladja gyrosnak.
Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Édes anyááám
Édes anyááám Ez véletlenül x? Nem DirectX!
Még több ilyet: Édes anyááám

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek