Citromos kosár - érdekesség

Érdekes találmányok, kreatív ötletek és egyéb érdekességek gyűjteményével bővült humoroldalunk. Szórakoztató tartalmak és hasznos érdekességek citromturmixos elegyével botránkoztatunk, vagy lepünk meg mindennap!

A legöregebb pingpong játékos

A világ legidősebb pingpong játékosa a 97 éves Dorothy de Low, aki három éve Ausztrália színeiben tűnt fel a Rio de Janeiroban rendezett, 14. Veterán Asztalitenisz Világbajnokságon. A hölgy korát meghazudtoló módon ütögetett és szervált, így még egy felmérő edzésen is részt vehetett a Sydneyi Olimpiai Parkban.

Shibazakura virágok, Takinoue Park – Japán
A legkisebbre összecsavart serpenyő

A világ legkisebbre összecsavart serpenyőjének rekordját Scott Murphy tartja, aki puszta kézzel és igen nagy erőkifejtéssel tekert trombitává egy 30 cm átmérőjű alumíniumserpenyőt. A dél-karolinai Myrtle Beach lakosságának szája tátva maradt, amikor az edényzetet 17 és fél cm átmérőjűvé varázsolta.

Kaktuszmalac
Hang Son Doong barlang, Vietnám
A legtöbbször házasodott nő
Tianzi hegység, Kína
A világ legnyúlékonyabb bőre

A rekordok könyve 1999 óta jegyzi Gary Turner nevét, aki a bejegyzés szerint a világ legnyúlékonyabb bőrével rendelkezik. Az angol úriember a hasától a bőrt mintegy 15,8 cm-es távolságban tudja kihúzni, ami nem csak megdöbbentő látvány, de több anatómiai kérdést is felvet. Az orvosok a különleges képességet a bőr kötőszövetein belül található rendellenességgel, az úgynevezett Elhes Danlos szindrómával magyarázzák.

Teaföld, Kína
A legtöbb, Michael Jackson Thriller c. dalára egyszerre táncoló ember

Michael Jackson, akit méltán hívhatunk a pop királyának, 2009. június 25-én hunyt el, személyére, valamint munkásságára azóta is élő legendaként gondolnak rajongói. Hector Jackson, Jacko egyik hasonmása, több ezer emberrel együtt táncolt Mexico Cityben, a Monument of the Revolution  emlékműnél, ezzel pedig beírta magát a rekordok könyvébe. A hivatalos adatok szerint több mint 13.000 ember járta el a „Thriller” c. videoklipben bemutatott táncot.

Narancs portré
Fekete erdő, Németország
Csúcspia
A 37 négyzetméteres kártyahotel

Bryan Bert először 1992-ben került be a Guinness rekordok könyvébe, egy 4,15 méter magas, kártyákból épített házzal. Az akkor még 17 éves fiatalembernek bőven volt ideje tovább gondolni az alkotást és ezt meg is tette. 2004-ben saját rekordját döntötte meg azzal, hogy egy komplett szállodát húzott fel szállodai kártyákból. A 37 négyzetméternyi, mintegy 200.000 kártyából álló épületben vendégszoba, fürdőszoba éppúgy található, mint előtér vagy bútorok, melyek szintén csakis apró kártyácskákból készültek. Berg saját bevallása szerint időnként saját készítésű kártya-ágyában pihente ki a fáradalmait, mely teljes mértékben használható és jól bírja a strapát.

Virág alagút, Japán

A képre kattintva a teljes bejegyzést
 megtekintheted! >>

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Keserű sorsok
Keserű sorsok Gyere nyugodtan. A múltkor is 24-en mentünk le a lifttel.
Még több ilyet: Keserű sorsok

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek