Citromos kosár - érdekesség

Érdekes találmányok, kreatív ötletek és egyéb érdekességek gyűjteményével bővült humoroldalunk. Szórakoztató tartalmak és hasznos érdekességek citromturmixos elegyével botránkoztatunk, vagy lepünk meg mindennap!

A világ legferdébb tornya

A németországi Kelet-Frízföld egy kis helysége vetekszik az olaszországi Pisa városával, Frank Wessels evangélikus lelkész ugyanis azt állítja, hogy Suurhusenben található a világ legferdébb tornya.

Reggeli varázslat
A világ legnagyobb lakótelepe

Hong Kong (HongkongKína déli tengerpartjánál terül el.

Politikai, történelmi és földrajzi okok miatt teljes területének csak 23,7%-át építettek be ebből 6,8%-ra épültek lakóépületek. Sok olyan nagyváros van a Földön, ahol több mint 7 millióan élnek, de itt található a legtöbb 35-100 méter közötti toronyház a világon. Az Emporis adatbázisa szerint Hong Kongban 1223 felhőkarcoló található, ezzel a legelső a világranglistán.

Fordított arányosság
A világ legelszigeteltebb lakott szigete

Tristan da Cunha vulkanikus szigetcsoport, illetve annak főszigete az Atlanti-óceán déli részén. A világ legelszigeteltebb lakott településének számít, a legközelebbi falu 2460 kilométerre északra, Szent Ilona szigetén van. A kontinensektől is igen távol helyezkedik el: Dél-Afrikától 2816 kilométerre, Dél-Amerikától pedig 3360 kilométerre van.

A világ legnagyobb szélvihara

A Katrina hurrikán, mely 2005-ben 185milliárd dollár kárt okozott!

A halottak száma pedig 1883 volt!

A kulcs...
A világ legveszélyesebb strandja

Hanakapiai területére érkezve egy igen rémisztő tábla várja az utazót, ami arról tanúskodik, hogy az évek során legalább 83 ember fulladt már bele itt a vízbe. A Kauai's Napali partszakaszon az erős áramlatok és a hatalmas hullámok miatt különösen veszélyes a vízben tartózkodni. Többször előfordult az is, hogy a sekély vízben csónakázók kisodródtak a tengerre, és ott vesztették életüket. 

Jelek
Kompromisszumos megoldás
Természet.exe leált
Kreativitás??
A világ legnagyobb csúszdája

Schlitterbahn vízividámpark  az USA-ban, Kansas City közelében található szórakoztató komplexum.

A Fortelezban található 41 méter magasról induló Insano csúszda végére 100km/h sebességre gyorsulnak a bevállalós vendégek. A Kansas City-ben épülő tornyot 45 méter magasra tervezik, az utasok pedig az a  száguldást 4 személyes gumicsónakszerű képződményekben ordíthatják végig.

A világ legnagyobb boroshordója

A tizenharmadik századi gyökerekkel rendelkező heidelbergi várkastély előbb a wormsi érsekek, majd a pfalzi választófejedelmek központja volt. Itt található a nyolc és fél méter hosszú, hét méter átmérőjű darab, mely végül 1751-ben készült el, és eredetileg 221 726 liternyi bort fogadott be, de a faanyag száradása miatt ma már ennél valamivel kevesebb, közel 219 ezer liter férne bele. Építéséhez százharminc tölgyet vágtak ki, tetejére pedig csinos méretű táncparkettet építettek.

 

Előtte-utána
Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Keserű sorsok
Keserű sorsok Taposs bele anyukám!
Még több ilyet: Keserű sorsok

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek