2016.05.25. napon megérett citromok

Övön aluli dolgok
Kókuszbomba
Értelmező szótár: Testvér
Minden kezdet nehéz!
Chipszelés
"Újhullám"
Felesleges kérdések
Dinnye ruha
Szerdai fárasztó
Jó választás!
Vasárnapi történet

Egyik barát meséli szörnyülködve a másiknak:
- Te képzeld, elkezdtük főzni a vasárnapi ebédet az asszonnyal, mikor kiderült, hogy nincs otthon krumpli. Mondtam, menjen már le gyorsan a piacra érte, de mikor elindult, ott esett össze a lépcsőházban és azonnal meg is halt.
- Ez rettenetes! És te mit csináltál erre?
- Hát rizst!

A világ legfeketébb anyaga

A feketeség viszonyítási alapja az Egyesült Államokban jelenleg egy szénalapú anyag, amelyet a National Institute of Standards and Technology használ. Az új anyag azonban ennél harmincszor sötétebb, állítják a houstoni Rice Egyetem kutatói. Összetételét tekintve ez is szénalapú anyag, apró széncsövecskékből épül fel, ezek átmérője négyszázszor kisebb egy hajszál átmérőjénél. Szinte az összes fényt elnyeli, ezzel megközelíti az ideális fekete anyagot. Az ugyanis elméletileg a fény minden színét foglyul ejti, semmit nem ver belőle vissza.

Az új legfeketébb anyag a fény mindössze 0,045 százalékát veri vissza. A világcsúcstartó eddig egy nikkel-foszfor ötvözet volt, de az új anyag még ennél is háromszor sötétebb. Összehasonlításként: az átlagos fekete festékek fényvisszaverése 5 és 10 százalék között van.

Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Édes anyááám
Édes anyááám Hatásvadász: vadáááááász
Még több ilyet: Édes anyááám

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek