2013.02.24. napon megérett citromok

 Szavak és kifejezések, amiket érdemes törölni a szótárunkból. Gyakran értjük félre egymást, vagy bántunk meg úgy valakit, hogy igazából nem is akartuk. Férfi-nő kommunikációban még gyakoribbak az ilyen esetek. Most segítünk Neked, milyen helyzeteket kerülnöd. A legtöbbször ugyanis biztos, hogy feszültség lesz belőle.

 

Megdicsérni a barátnőjét
Nők között nem létezik igaz barátság, mindig féltékenyek a másikra. Jobb a sminkje, jobb a cipője, jobb bármije. Legrosszabb esetben jobb mindene, ők hangoztatják a barátságukat legtöbbször. Amikor ártatlanul megdicsérnénk a barátnőt, hogy ma egész jól összeszedte magát, akkor ezt a komoly frusztrációt juttatjuk a nők eszébe. És innentől nincs megállás addig, hogy akkor biztos jobban is tetszik a másik, akár járhatnánk rögtön vele.
Tanulság: Sose akarj jófej lenni, ha dicsérsz, őt dicsérd! A haveroknak meg majd elmeséled, hogy ő se rossz, de a barátnője még jobb.

Elfogyasztott ételmennyiség
Még a legjobb alkatú nők is imádnak azon agonizálni, hogy mennyi a súlyuk, híztak netán egy kilót. Nem szabad erre a fájó tyúkszemre lépni. Márpedig a téma rögtön maga lesz a vörös posztó, akármilyen szándékkal is emlegettük. Felejtsük el azt a mondatot, hogy „drágám, tényleg eszel még egyet?” Bár a mi fejünkben sokkal jobb programok gyülekeznek már, mint a tányér fölött kanalazgatni, ő ezt a súlyára való utalásnak tekinti.
Tanulság: Evésről csak akkor, ha a főztjét dicséred. Esetleg mondd úgy, hogy most már egy csomót ettünk, eljött az ivás ideje!

A fontos mondanivaló
A „fontos mondanivalót” akkor nem szoktuk tágra nyílt szemekkel és kihegyezett fülekkel követni (tátott száj már nem a figyelem, hanem a papucsság jele), ha épp valami fontosabb eseménynek lehetünk a szemtanúi. Például meccs van, döntő, és 11-es rúgások. Ennek a jelentőségét elég nehéz megértetni azzal, aki nem érti, hogy ha az egyik csapat piros, a másik kék, akkor miért szalad egy ember köztük sárgában, ráadásul síp is van nála. Nincs más megoldás, mint végighallgatni az akciós körömlakk miatti örömöt, vagy az elköltöző fodrász miatti bánatot.
Tanulság: Nem azért kell digitális tévécsomagot venni, hogy megtudjuk: a galacsin ölte meg Magdi anyust. Sokkal inkább azért, hogy az elhanyagolható, de amúgy életbevágóan fontos történeteket végighallgatva békésen nézhessük tovább, amit akartunk.

Utcán nézelődés
Hűséget fogadtunk, nem vakságot. Ezt majd mi, férfiak kitárgyaljuk egy sör mellett, de a nőknek bölcsebb nem említeni. Minden, az utcán megbámult cicababa egy órányi feszültséget szül. Ilyenkor az sem hat, hogy nem azért néztük, mert tetszik, hanem mert megrémít vagy nevetséges. Pedig kedves hölgyeim, legtöbbször tényleg ez az igazság.
Tanulság: Tanulmányozd a legyeket! Hihetetlen széles teret látnak be anélkül, hogy mozogna a szemük. Ha nem megy, akkor egy Stevie Wonder-féle napszemüveg alól könnyedén lehet kukkolni, csak nem szabad a fejet is forgatni hozzá.

Autóvezetés
A nők szentül állítják, hogy tudnak egyszerre több dologra koncentrálni. Ez néha sikerül is nekik, mondjuk tudnak hajat szárítani tévénézés közben, vagy körmöt lakkozni zenehallgatás közben. Azonban valamilyen furcsa oknál fogva, ha két pedált kell egyszerre nyomni, meg egy kormányt forgatni, az elég ritkán sikerül jól. Persze vannak kivételek, tisztelet azon hölgyeknek, akik profi volánzsonglőrök és mesterien hajtják a járgányukat. Ezért bátran dicsérhetjük őket. Viszont akinek nem megy, annak se szabad erőltetni ezt a témát, mert olyankor jön, hogy „te meg nem tudsz varrni”. Csak abba még kevesen haltak bele.
Tanulság: Tanulj meg varrni, és utána már mondhatsz bármit.

Kritizálni a főztjét
Nem véletlenül nyert az interneten sok „lájkolót” az az idézet, hogy „Régen a lányok úgy főztek, mint az anyjuk, ma már úgy isznak, mint az apjuk!”. Ez addig akár még valóban örömteli, amíg felszedsz egy kissé becsiccsentett lányt egy buliban, de mikor összejöttök, és ő először főz neked, rögtön meglátod a mondás káros oldalát is. Két lehetőséged van: megdicséred és reménykedsz, hogy legközelebb már valami ehetőt is eléd rak, vagy érzed, hogy innentől pizzán fogsz élni. Csak az utóbbi esetben élj a panasz lehetőségével.
Tanulság: Hallottál már olyanról, aki belehalt egy gyomormosásba? Legközelebb megpróbálkozhatsz Te is a főzéssel, és akkor rögtön romantikus lovagnak is tűnsz. Persze számodra ez eltörpül amellett, hogy nem érzed az alsó tagozatos menzán magadat.

Ruhák összehasonlítása
Szigorúan tilos. Sajnos a „múltkori ruhád jobb volt” a nőknél azt a gondolatot generálja, hogy ez a ruha rossz. Pedig ez szigorúan csak annyit jelent, hogy az a ruha 10/10, a mostani meg 10/8. Ez pedig semmiképpen sem a 10/1 finoman előadott változata, mert az a „rémesen áll ez az … öö.. izé” lenne. A legegyszerűbb azt mondani, hogy ez is jó, az is jó, minden nagyon jó. Ezt legalább félévig elhiszik, úgyhogy már csak az a kérdés, mennyire tervezünk hosszútávra.
Tanulság: Járjatok össze csak esténként, akkor nem téma a ruha.

Fogkrémes tubus
Ez még köztünk, férfiak között is lehet vitatéma: a végén vagy a közepén érdemes nyomni? Pedig ez kicsit olyan, mint egy repülő, még egy sem maradt fenn az égben. A fogkrém is kijön, jóformán teljesen mindegy, hogy hol nyomjuk a tubust. Ezt a témát nem hogy nőnek, de bárkinek felesleges szóba hozni, majdnem olyan meddő vitát hozhat, mint a tyúk vagy a tojás elsőbbsége.
Tanulság: „Nincs lehetetlen, csak tehetetlen ember.” Ez különösen igaz erre a szituációra, csak akarni kell és menni fog. Te nyomd a tubus végét, és akkor legalább egyenletesen oszlik el.

via Firstman

 A kisfiú megkérdi az anyukájától:

- Anyu, ugye Isten adja meg a napi kenyerünket?
- Igen, kisfiam.
- És anyu, ugye a Jézuska hozza a játékokat?
- Igen, kisfiam.
- Akkor az apu mi a francot csinál egész nap?

Kedves versike Steven Seagaltól
 
Mindig csodagyerek voltál
 
Megehetlek?
 
Akkor még más volt a fegyvertár
 Ettől citromba harapsz! Demotiválás Lócitrom módra minden szerdán és vasárnap!
Vasárnap reggeli Faloda-romantika
 
Turmix
Turmix
Kutatás
Facebook
Édes anyááám
Édes anyááám Két párna csakis pehelysúlyban boxolhat egymással!
Még több ilyet: Édes anyááám

Jukebox - citromzene
Zenedoboz
Hallgass bele abba, amiket mi is szoktunk hallgatni: zenedoboz
Locitrom - Humor - Vicces videók - Viccek